A kormányzat a magyar fiatalokat külföldi vendégmunkásokra cseréli

A kormányzat a magyar fiatalokat külföldi vendégmunkásokra cseréli

Újpesten folytatta „felvilágosító kampányát” a Jobbik. A párt képviselője, Mirkóczki Ádám szerint fontos felhívni a választópolgárok figyelmét arra, hogy a kormány, kommunikációjával ellentétben egyáltalán nem védi a magyar emberek érdekét, sőt helyette folyamatosan telepít be külföldi vendégmunkásokat a folyamatosan kivándorló magyarok helyére.

Mint ismert: Újpesten az egykori Árpád kórház épületét átalakítják munkásszállónak a külföldi vendégmunkások számára. Az ellenzéki párt képviselője szerint a kormány felügyelete alatt álló, KSH adatai szerint 2017-ig több mint 86 ezer külföldi vendégmunkást engedett be az országba a kormány. Miközben 2010 óta több mint 600 ezer magyar fiatal távozott az országból a jobb megélhetés reményében.

„Nem túlzó azt állítani, hogy az Orbán-kormány egy szisztematikus lakosságcserét hajt végre hazánkban”

– tette hozzá Mirkóczki.

Tervezett lakosságcsere zajlik Magyarországon | Alfahír

Sajtótájékoztatót tartottak a budapesti Nyugati téren a Jobbik országgyűlési képviselői, Z. Kárpát Dániel és Stummer János, ahol bejelentették, hogy a párt országos plakátkampányt indít annak érdekében, hogy mindenkihez eljusson az a hír, hogy a kormány a kommunikációjával ellentétben, több mint 100 ezer vendégmunkást engedett be az országba.

A képviselő szerint ez azért is probléma, mert hosszú távon egy súlyos demográfiai krízis veszélyeztetheti Magyarországot.

„Azért van szükség a kormánynak ezekre a külföldi vendégmunkásokra, hogy a mesterségesen alacsony tartott béreket továbbra se kelljen emelni.”

.

Mirkóczki hozzátette, hogy a Jobbik ezért indította el korábban a béruniós kezdeményezését, ugyanis a bérek felzárkóztatásával lehetne idehaza olyan helyzetet teremteni, hogy a fiatalok Magyarországon maradjanak.

A munkaerőhiány a piac logikája szerint béremelkedéshez vezetne, ezt ellensúlyozza a kormányzat külföldi munkaerővel, aminek következményeként országszerte nyílnak a munkásszállók ezen emberek elhelyezéséhez.

Mirkóczki Ádám az Alfahír azon kérdésére, amely szerint összeomlás fenyegeti az egészségügyi ellátást, miután a hétvégén is 4 budapesti centrumkórházból 3 nem tudott súlyos sérülteket befogadni, úgy válaszolt, hogy

„ha a probléma gyökerét vesszük, akkor ismételten ott tartunk, hogy az elvándorlás és a gyenge bérek miatt való pályaelhagyás következtében, egyre súlyosabb válságban van a hazai egészségügy.”

Egy másik újságírói kérdésre a jobbikos politikus úgy felelt, hogy bölcs döntés volt az, hogy a pártja által is támogatott Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt két hétre, az európai parlamenti kampány idejére felfüggeszti kampányát,

"az EP-választás után jöhet az önkormányzati, ami egy teljesen más történet"

- szögezte le Mirkóczki.

Elképesztő! Azért nem ér rá vizsgálódni az ombudsman a Honvédkórházban, mert költözik a hivatala | Alfahír

Demeter Márta március 14-én nyújtott be egy beadványt az alapvető jogok biztosánál, hogy a hivatal kezdeményezzen vizsgálatot a Honvédkórházban, amit Székely László ombudsman a lehető legrosszabb pillanatban utasított el. Hiszen, ahogy arról beszámoltunk, a négy fővárosi sürgősségi centrumkórházból a hétvége alatt csak egy fogadott súlyos, sokszorosan sérült betegeket.