Újabb strigula: pert nyert a Jobbik az MTI-vel szemben

Újabb strigula: pert nyert a Jobbik az MTI-vel szemben

2021 januárjában a járványügyi intézkedések alkalmazása során a vendéglátóhelyek üzemeltetői érdekében adott ki egy közleményt a Jobbik, amelyet mint minden esetben, eljuttatott az MTI-nek is. Meglepő módon azonban a közmédia ezt a közleményt nem adta ki, arra hivatkozva, hogy az sérti mások személyiségi jogait - idézi fel az előzményeket közleményében az ellenzéki párt, majd azzal folytatják:

Mindez azért volt különösen érdekes a nemzeti néppárt számára, mert a közlemény semmi olyat nem tartalmazott, ami bárkit sértett volna. 

Érvelésük szerint a Jobbik a kormányzat kritikája mellett megoldási javaslatokat megfogalmazva próbált ezzel is segíteni a bajba jutott vállalkozókon.

A közleményben hozzátették, az MTI ragaszkodott a döntéséhez, és mivel nem volt hajlandó a szerződésben foglalt kötelezettségei ellenére egy kormánnyal szemben kritikus közleményt közzétenni, ezért a Jobbik szerződésszegés miatt bírósághoz fordult. 

A napokban megszületett jogerős ítélet pedig arra kötelezte a közmédiát, pontosabban a Duna Médiaszolgáltató Zrt.-t, hogy szüntesse meg a jogellenes állapotot, és a párt közleményét teljes terjedelemben juttassa el az előfizetőihez, és tegye közzé a saját honlapján 

- írták, végül emlékeztettek, hogy ezen kívül a perköltséget is meg kell fizetniük a Jobbik számára.

Nem először tagadta meg az MTI jobbikos közlemény közzétételét, hasonló esetre a tavalyi év során is sor került már.