Jobbik-Konzervatívok: A német gazdák már kiálltak az érdekeikért – most a magyarok jönnek!

Jobbik-Konzervatívok: A német gazdák már kiálltak az érdekeikért – most a magyarok jönnek!

Az ellenzéki párt szerint nem elég, hogy az Orbán-kormány nem biztosít megfelelő mennyiségű és minőségű támogatást a gazdálkodók számára, de arcátlan módon még ki is semmizi őket.

Bencze János, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője és Schwarcz-Kiefer Patrik, az Európai Régiók Bizottságának jobbikos tagja Berlinbe utazott, hogy szolidaritásunkról biztosítsák a tüntető német gazdákat, egyúttal felhívják a figyelmet arra, itt az ideje, hogy a magyar gazdák is kiálljanak az érdekeikért – amiben számíthatnak a támogatásunkra! - írja friss sajtóközleményében az ellenzéki párt.

Mint rámutattak:

Az ukrán termények, amelyek lenyomják az árakat, és a kormányok rossz döntései Európa-szerte rendkívül káros hatással vannak a gazdálkodókra nézve. A Fidesz-kormány szégyenteljes módon a saját oligarchái javára megfosztotta a lehetőségektől a magyar gazdákat, a hazánkba ömlő ukrán gabona tönkretette őket.

Úgy vélik, Németországban a gazdákat ért károk az egész nemzetet megmozgatták, ez pedig példaként kell szolgáljon honfitársaink számára is. A német gazdák kijelentették: nem elfogadható, hogy a kormányuk csökkenteni akarja a támogatásukat, nem elfogadható, hogy veszélybe sodorják az ország mezőgazdaságát.

Hazánkban pedig a baj még nagyobb: nem elég, hogy a kormány nem biztosít megfelelő mennyiségű és minőségű támogatást a gazdálkodók számára, de arcátlan módon még ki is semmizi őket

- emelte ki a konzervatív párt.

A Jobbik-Konzervatívok kiáll a magyar gazdák mellett és elítéli a kormány azon törekvéseit, melyeknek következménye az, hogy teljesen tönkreteszik a magyar mezőgazdaságot.

Tisztességes támogatást követelünk a tisztességes magyar gazdák számára!

- zárul a jobbikos közlemény.

Mint arról beszámoltunk, a német gazdatüntetés résztvevőihez a Jobbik-Konzervatívok képviselői is csatlakoztak hétfőn Berlinben, saját transzparensekkel. Helyszíni riportunkban számos fotót talál, a cikket ide kattintva olvashatja.

(Címlapkép és fotók: Bencze János és Schwarcz-Kiefer Patrik a gazdatüntetésen Németországban, Berlinben 2024. január 15-én. Lánczi Richárd/Alfahír)