Manfred Weber szerint Orbán európai frakcióalapítási kísérlete elbukott

Manfred Weber szerint Orbán európai frakcióalapítási kísérlete elbukott

Manfred Weber szerint kudarcott vallott Orbán Viktor EP-frakcióalakítási terve. Az Európai Néppárt frakcióvezetője a Euronewsnak arról beszélt, hogy nem tart egy új magát jobboldalinak nevező frakció megalakulásától, amely az Európai Néppárt vetélytársa lenne Brüsszelben.

"Annyit mondhatok, hogy az elmúlt napokban ismét elbuktak. Varsóban találkoztak és nem mondanám azt, hogy az egy sikertörténet volt"

- mondta Manfred Weber.

A politikus szerint a tanácskozáson nagy vita volt arról, hogyan válaszoljanak az Oroszország jelentette kihívásra, hiszen a francia Le Pen örül Putyinnak, a lengyel Kaczyński viszont ellenzi az orosz elnök politikáját.

"Az én benyomásom az volt, hogy a nacionalisták számára problémát jelent az, hogy európai szellemiségben megegyezzenek valamiben. Ez a valóság. Csak a saját egoizmusuk van a fejükben"

- magyarázta Manfred Weber.

A Euronews rámutatott, hogy jelenleg a populista pártok közül leginkább a Fidesz számára lenne sürgető az, hogy létrejöjjön az új frakció, ugyanis a párt 12 képviselője most a függetlenek között ül, így csak korlátozott beleszólásuk van az európai parlamenti döntéshozatalba.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Die Welt - Egymás után kapja a pofonokat Orbán Viktor nemzetközi téren

A jobboldali Die Welt szerint Orbán Viktor nagyratörő ambíciói nem találtak megértő társaságra. A német lap szerint a magyar kormányfő elszámolta magát, amikor a saját esélyeit mérte fel. „Orbán Viktor szereti támadni Brüsszelt, miközben kizárja az őt ért kritikákat. Ugyanakkor Brüsszel most már hatékonyabb eszközzel is kordában tudja tartani a magyar politikust."