"Jöjjön ki feltartott kézzel" - ismét akció Brüsszelben

Újabb rendőrségi akció vette kezdetét hétfőn délelőtt Brüsszel Molenbeek-Saint-Jean nevű kerületében.

A mostani akcióban az RTBF beszámolója szerint egy embert felszólítottak, hogy jöjjön elő feltartott kezekkel. A helyszínen robbanásokat is lehetett hallani, de a rendőrség tájékoztatása szerint azokat ők használták, hogy kiürítsék a területet. A száz főnyi rendőrt megmozgató művelet során több férfit előállítottak.
 
 
A belga híradások szerint a rendőrség letartóztatta a menekülő terroristát is, aki ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, miután a belga határon ugyan igazoltatták, de akkor még tovább engedték. (Igen, akkor még nem tudták, hogy pontosan ki ő...) Salah Abdelslam bérelte azt a Volkswagent, amelyikkel a merénylők a véres mészárlás helyszínére érkeztek. Salah testvére volt az egyik merénylő.
 
Frissítés: A belga szövetségi ügyészség a francia nyelvű közszolgálati televízió és rádió megkeresésére később közölte: nem Salah Abdeslamot állították elő az akció során.
 
 
Az AP információi szerint egyébként egy belga állampolgár, Abdelhamid Abaaoud lehet a terrorcselekmények kitervelője.
 
Mindeközben Franciaországban ma reggelig mintegy 168 razziát tartott a francia rendőrség. 104 embert helyeztek háziőrizet alá, 23-at letartóztattak - adta hírül Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter.