Orbánnak annyira megtetszett egy kalocsai hotel, hogy megvetette az egyházzal

Orbánnak annyira megtetszett egy kalocsai hotel, hogy megvetette az egyházzal

2018-ban 150 millióért kelt el a Kalocsai Hotel, tavaly decemberben 450 millióért hirdették. Orbán Viktor november végén járt Kalocsán, és javasolta az egyháznak, hogy vegyék meg az épületet. December 17-én jelent meg a kormányhatározat, 22-én már az adásvételt is bejegyezték - írja az Átlátszó.

A lap emlékeztet rá, hogy 2020 december 17-én jelent meg a Magyar Közlöny, melyben a kormány “támogatja a  Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegye kalocsai beruházásait, így különösen ingatlanvásárlását, -felújítását és a kapcsolódó beruházásokat, a kalocsai Szentháromság téren feltárt romtemplomok rekonstrukcióját és bemutatását, valamint a Szentháromság tér felújítását”. Erre pedig Orbán Viktor aláírásával a pénzügyminiszter adott 2,1 milliárd forintot.

A Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye érsek 70. születésnapja alkalmából, november 22-én személyesen látogatott Orbán Viktor a városba, ahol szembesült vele, hogy a 27 szobából és egy lakosztályból álló hotel szégyenteljes módon magánkézben van, így gyorsan közbelépett a miniszterelnök és négy hét leforgása alatt létre is jött az adásvétel.

Az Átlátszó kereste Bábel Balázst, az egyházmegye élén álló érseket, aki felsőbb utasításra nem válaszolt a kérdéseikre.