Ismét magyar kamionost támadtak meg a migránsok Calais közelében

A sofőr attól rettegett, hogy agyonverik.

Az egyik Veszprém megyei fuvarozó cég kamionja Angliába tartott. A portál úgy tudja: a kamiont a francia autópálya egyik pihenőjénél, Calais közelében támadta meg egy csoport menekült szerdán.

A vezetőfülkébe nem jutottak be, mert a sofőr magára zárta az ajtókat, és a gázra lépett. A magyar kamionos a visszapillantó tükörben még látta, hogy többen futnak a kamion után. Megállás nélkül hajtott tovább egészen Angliáig. A PestiSrácok.hu azt írja, a sofőr attól rettegett, hogy ha meg kell állnia, előjönnek és agyonverik.

A férfi az első adandó alkalommal segélyjelzéseket adott le, a migránsokat végül angol rendőrök szedték le a kamionról. A sofőrnek nem esett baja, de a kamion ponyváján komoly kárt tettek a menekültek. A portál információi szerint az angol hatóságok az ügyben eljárást indítottak.

A kamionsofőr a hétvégén érkezett haza. „Még mindig hatása alatt van a történteknek, előre retteg a következő úttól, mi lesz, ha a következő ilyen esetet nem ússza meg sérülés nélkül” – írja a PestiSrácok.hu.

Tavaly szeptemberben szintén halálközeli élményben volt része egy magyar kamionsofőrnek, amikor migránsok súlyosan bántalmazták Franciaországban, a Calais felé tartó autópálya egyik parkolójában. Az áldozat, Bárándi Attila az Alfahírnek beszélt arról, hogy segítségre szorul, mert olyan traumán esett át, ami súlyos kihatásokkal van az életére jelenleg is.