Kamu a sütit áruló néni NAV-bírságáról szóló hír

Hárommillió forintos bírságot róhatott ki az adóhatóság arra a Facebook-sztár idős asszonyra, aki saját készítésű süteményeit árulja a Nyugati téren, a pályaudvar közelében - írta az Organikusok blog. 
 
A blog azt állította, az adóellenőrök vásároltak is a nénitől, majd 20 perccel később már igazolványukat felmutatva tértek vissza a helyszínre. A hír szerint a néni több szabálytalanságot is elkövetett, nem adott számlát, nincs engedélye az árusítása, nem tartotta be a HACCP-szabványt, és annak ellenére folytat keresőtevékenységet, hogy állásnélküliként regisztrálták.
 
Az adóhatóság megállapította - legalábbis a blog értesülése szerint -, hogy az asszony egy év alatt körülbelül másfél millió forint kárt okozhatott az államnak, és az összeget további másfél millió forint bírsággal fejelték meg.
 
A NAV-nál igyekeztünk utánajárni, hogy igaz-e a hatósági intézkedés híre, de egyelőre nem adtak tájékoztatást.
 
A néni később a szeretlekmagyarorszag.hu-nak azt mondta, semmi sem igaz az egészből. A portál szerint arról is beszélt, sokan keresték az álhírrel kapcsolatban és nem érti, miért írnak róla ilyesmiket, de nem szabad mindent elhinni, amit a neten olvastok. Megkérte az unokáját, írjon egy közleményt arról, hogy mi a valóság.