A kormány nem kér a fővárosi önkormányzatok segítségéből

A kormány nem kér a fővárosi önkormányzatok segítségéből

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Facebook-bejegyzésében számolt be arról, miszerint megkapták választ Soproni Tamással, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnökével együtt arra a levelükre, amelyben a fővárosi önkormányzatok segítségét ajánlják fel a kormánynak az oltási program gyorsabb, zökkenőmentesebb lebonyolításában.

Karácsony posztjában úgy fogalmaz:

A Miniszterelnökség miniszterhelyettese válaszában idézi a nagymamáját, továbbá Ronald Reagant, vagy két oldalnyi sikerpropaganda mellett szidja az ellenzéket, nyilván ez valamiféle kötelező reggeli gyakorlat a Fideszben, mindenesetre a lényeget illetően azt írja: nem kellenek a fővárosi oltópontok, mert a kormány olyan szuper, hogy attól elalél a fél világ. Aha. Látjuk. Én fel nem fogom, mire ez a fennhéjázó kivagyiság, amikor élet-halál kérdésről van szó.

Példaként említi, ahogyan Szombathelyen, úgy Budapesten is képesek lennének segíteni, hogy gyorsabban és hatékonyabb folyjanak az oltások.

Adnék helyet, adnánk munkát, de ez se kell. Pedig az adatok szerint a rendelkezésre álló vakcinákhoz képest még jócskán lenne mit javítani az oltási terv végrehajtásában, hogy az adategyeztetési káoszt ne is említsem. Úgyhogy továbbra sem tudok mást mondani: adják ide a vakcinákat és mi megoldjuk!

– írja Karácsony Gergely.