Kárpátaljai magyar óvodákat támogat a Jobbik

Az összegyűlt adományokból vásárolt élelmiszert Sneider Tamás, az Országgyűlés és a párt alelnöke adta át három magyarlakta település óvodájának.

A külhoni magyarság ügyei iránt mindig különösen érzékeny Jobbik Magyarországért Mozgalom az ukrajnai háború kitörésének percétől kezdve folyamatosan kiáll a kárpátaljai magyarok védelmében. Erről portálunk is számos alkalommal beszámolt, a teljesség igénye nélkül például akkor, amikor a párt Ifjúsági Tagozatával és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal a kárpátaljai magyarok sorozása ellen szerveztek fáklyás felvonulást, amikor Vona Gábor pártelnök és Szávay István alelnök magyar-magyar kerekasztal felállítását kezdeményezte, vagy épp a közelmúltban amikor egy munkácsi fegyveres akció következtében már közvetlen veszélybe került a magyar közösség. A nemzeti párt a magyar falvak ukrán betelepítése ellen is számos alkalommal tiltakozott, Szávay pedig februárban az amerikai nagykövettől is érdeklődött, hogy az Egyesült Államok mit kíván tenni a kialakult válságos helyzetben.

De a párt véleménye szerint a szavak és a politikai kiállás mellett a konkrét tettek és a mindennapi élet gyakorlati segítése is kiemelten fontosak, hisz a helyi magyar közösség túléléséhez ezek is elkerülhetetlenek. Ezért Vona Gábor tavasszal arra kérte a párt tagjait és szimpatizánsait, hogy adományaikkal segítsék a kárpátaljai magyarokat. Közleményében akkor azt ígérte, hogy az összegyűlt pénzösszegből a Jobbik adományokat fog vásárolni, melyet eljuttat a rászorulókhoz.


Kovács Dezső és Sneider Tamás az adományokkal

Az eddig összegyűlt pénzösszeg első részéből beszerzett adományokat a hét elején Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke és Kovács Dezső, a Jobbik kárpátaljai szervezője adta át a párt nevében. Amint az N1 TV alább megtekinthető helyszíni tudósításából kiderül, Sneider és Kovács három magyarlakta településre, Nagyberegre, Beregújfaluba és Borzsovába látogattak el, ahol az óvodákban adták át az élelmiszercsomagokat. A videóban megszólaló beregújfalusi polgármester, Sütő Lajos kiemelte, minden segítségért nagyon hálásak, mert a támogatásra szükség van minden településen. Varga Mónika, a borzsovai óvoda vezetője viszont reményét fejezte ki, hogy a jelenlegi  tragikus helyzet talán csak még jobban megerősíti a magyarság öntudatát.


A nagyberegi óvoda gyermekei

Az Alfahír megkereste a jobbikos delegációt vezető Sneider Tamást, aki elmondta, hogy a mostani út még csak az adományozó akció első lépése volt. „Ezúttal három óvodát, és az óvodákon keresztül a település magyarságát, a gyermekeket nevelő magyar családokat segítettük, de természetesen további helyszíneket is meg fogunk látogatni. Éppen ezért nagyon köszönjük az eddigi támogatást, és továbbra is kérjük szimpatizánsainkat, hogy segítsék a nemes ügyet, támogassák a Jobbik adománygyűjtésén keresztül a tél közeledtével egyre nehezebb helyzetbe kerülő kárpátaljai nemzettestvéreinket” - húzta alá Sneider. A politikus hozzátette, a többezer euróval érkező bevándorlókat számos magyarországi szervezet segíti adományokkal, de a néhány tízezer forintból élő kárpátaljai magyar családokat sem lenne szabad elfelejteni.

Aki csatlakozni kíván a Jobbik akciójához, azt arra kéri a párt, hogy felajánlását a Kollégium a Jövőért Alapítvány 13555555-13552010-00012529 számlaszámára utalja el „Kárpátalja” közleménnyel. További információt az adomany@jobbik.hu címen kaphatnak az adományozni szándékozók.

 

Juhász Szabolcs