Kigyulladt egy pétfürdői vegyianyag raktár - a tűzoltók már urai a helyzetnek

Egyelőre nem tudni a tűz pontos okát, vagy a veszély mértékét.

A Nitrogénművek Zrt. tájékoztatása szerint a tűzeset nem náluk történt.

A Nitrogénművek Zrt. a szükséges biztonsági intézkedéseket megtette, így termékeit, épületeit és területét a tűzeset nem veszélyeztette, a gyártás zavartalanul folyik - tájékoztatták lapunkat.

Frissítés 2:

Feloldották az elővigyázatosságból elrendelt lakosságvédelmi intézkedést, melyet egy pétfürdői vegyianyagraktár-épületben keletkezett tűz miatt rendeltek el kedd délelőtt - tájékoztatta Várpalota polgármestere az MTI-t.

Campanari-Talabér Márta, a lakosságvédelmi intézkedést elrendelő városvezető elmondta, hogy a tűz során a katasztrófavédelem közlése szerint nem került veszélyes anyag a levegőbe, ezért nem sokkal déli 12 óra után feloldották a mintegy 1500 embert érintő figyelmeztetést, vagyis az embereknek nem kell zárt helyen tartózkodniuk.

Frissítés:

Helt Ákos tűzoltó törzsőrmester, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem szóvivője lapunknak délelőtt megerősítette a káreseményt, közölte mintegy 1000-1100 négyzetméteren csaptak fel a lángok egy felső küszöbértékű veszélyes vegyi anyagokat tartalmazó raktárba, ugyanakkor a helyszínre érkező mobillabor szerint a lakosságra veszélyes koncentrációban nem került veszélyes anyag a levegőbe.

Elővigyázatosságból azonban Pétfürdőben északi részén elrendelte a városvezetés az elzárkóztatást, ez történt Várpalota közintézményeiben is.

A szóvivő lapunk érdeklődésére elmondta, hogy nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók a helyszínre, jellemző, hogy Veszprémből és Siófokról is érkeztek egységek. A lánglovagok lassan elérik a tűz fészkét is, így hamarosan úrrá lesznek a helyzeten.

Arról még nem tudni, hogy miért gyulladt ki a raktár.