Kirúgásokkal fenyíti a nagytőke a briteket, ha ki mernek lépni az EU-ból

Ezerrel folyik a paráztatás.

Jamie Dimon, aki George Osborne brit pénzügyminiszterrel együtt vett részt egy üzleti fórumon az amerikai bankóriás délnyugat-angliai szolgáltatási részlegénél Bournemouth-ban, kijelentette: Brexit esetén - vagyis ha Nagy-Britannia kilép az EU-ból - a JP Morgan nem tudná ugyanazt az üzletmenetet folytatni Londonban, mint most, és ez állásokat is érintene

"Nem tudom, hogy ezer vagy kétezer munkahelyről lenne-e szó, de lehet akár négyezer munkahely is"

- fenyegetőzött a JP Morgan vezetője az esetleg megszűnő munkahelyek számára utalva.

A JP Morgan londoni központjában jelenleg 16 ezren dolgoznak.

Nem ők az elsők, akik igyekeznek minél jobban beparáztatni a briteket, hogy véletlenül se döntsenek a kilépés mellett. Márciusban a legnagyobb üzleti érdekképviseleti szervezet, a Brit Iparszövetség tanulmánya jósolt százmilliárd fontos veszteséget a Brexit esetére. Néhány héttel korábban pedig a francia kormány fenyegetőzött azzal, hogyha London elhagyja az Uniót, akkor a Calais-i migráns tábort a Csatorna másik oldalára helyezik át.

A fenyítésből nem maradhatott ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke intézte, aki két héttel ezelőtt atyailag figyelmeztette a britket, hogyha a kilépésre szavaznak, "nem fognak szőrmentén bánni" velük.