A választás előtt tömegesen jelentkeztek át Ukrajnából kettős-állampolgárok a határ menti településekre

Már nyomoznak az egyik ügyben.

Az RTL Klub Híradója úgy tudja: a postás több köteg választási értesítőt vitt ki a kérdéses családi házhoz. A nyomozók most azt akarták ellenőrizni, hogy tényleg a családi házban élnek-e a kettős állampolgárok, de hiába keresték őket, az ott élő család sem találkozott velük. A nyomozók állítólag a polgármesteri hivatalban is jártak már.

A kispaládi családnak a fideszes polgármester azt ígérte,

mostantól mindig számíthatnak közmunkára, ha hozzájárulnak a kettős állampolgárok címükre való bejelentéséhez.

A választás előtt figyelmeztetett a Jobbik

„Vannak olyan házak, ahová száz, vagy akár kétszáz ilyen embert is bejelentettek” - jelentette ki még márciusban a választás előtt a jobbikos Adorján Béla a Hír TV Egyenesen című műsorában. Elmondta: a vásárosnaményi 5300 embernél sokkal több, akár tízezres nagyságú embertömeget is bejelenthettek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye településeire. A politikus arra figyelmeztetett: összejátszanak a járási hivatalok, a polgármesterek, a térség parlamenti képviselője és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség.

Az RTL úgy tudja: a gyakorlat a településen annyira elterjedt, hogy a határ menti Kispalád lakossága hét év alatt 536-ről 1374 főre nőtt. Hasonló növekedés történt a környező településeken is.

Az RTL szerint nem csak a NAV nyomoz költségvetési csalás miatt, hanem a fehérgyarmati rendőrség is közokirat-hamisítás miatt.

 

Ez egyre gyanúsabb: ha határon túli magyarok levélben szavaznak, akkor miért könnyíti meg a határátkelést vasárnap a kormány?

Pintér Sándor belügyminiszter a választások idejére mind az ukrán, mind a szerb határon lazább ellenőrzést rendelt el, és más vasárnapokon egyébként nem működő átkelőket nyittat meg. Így könnyítenék meg a határon túli magyarok szavazását.Igen ám, csakhogy az elszakított részeken élők levélben szavaznak, aki pedig onnan költözött át az anyaországba, az meg eleve itt lakik.