4-6 hónap múlva léphet fel alkatrészhiány a hármas metrónál, ha elhúzódik a háború

4-6 hónap múlva léphet fel alkatrészhiány a hármas metrónál, ha elhúzódik a háború

Mint ahogyan mi is beszámoltunk róla, az elmúlt 30 napban nem érkezett alkatrész a budapesti 3-as metró orosz szerelvényeihez és a gyártó Metrowagonmash (MWM) szakemberei sem jöttek Oroszországból.

Népszava: a háború miatt nem érkeznek alkatrészek a 3-as metró szerelvényeihez, járatkimaradások jöhetnek

Az elmúlt 30 napban nem érkezett alkatrész a budapesti 3-as metró orosz szerelvényeihez és a gyártó Metrowagonmash (MWM) szakemberei sem jöttek Oroszországból - számolt be a Népszavának a BKV. Habár az ukrajnai orosz invázió a vállalat szerint egyelőre nem befolyásolja a szerelvények karbantartását, a jelenlegi készlet legfeljebb néhány hónapra elegendő, attól függően, hogy milyen ütemben kell cserélni azokat.

A Spirit FM Aktuál című reggeli rádióműsorában Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes megnyugtatott mindenkit és kijelentette, hogy az utasbiztonságot és a szolgáltatást sem veszélyezteti jelenleg semmi.

A főpolgármester-helyettes hozzátette, hogy csak abban az esetben léphetne fel hiány bizonyos alkatrészekből, ha a háború nagyon elhúzódna, de ebben az esetben is csak 4-6 hónap múlva kell számolni ezzel, miközben vizsgálják az alternatív beszerzési lehetőségeket.

Kiss Ambrus kitért a menekült helyzetre is. A Budapestre érkezők BOK csarnokba való áthelyezésével kapcsolatban elmondta, hogy a kormány nem egyeztetett a fővárossal, csak tájékoztatták őket az áthelyezésről.

A BOK csarnokba és az onnan való szállítás és logisztika a főváros feladata. A főpolgármester-helyettes szerint az utóbbi napokban nagyjából ugyanannyi menekült érkezik Budapestre, mint amennyi tovább megy.