Hivatalos: Orbán migránsai közül hatvanan élnek a fővárosban - részben az Önök pénzéből

Ezt Kocsis Máté, Sorosterv-szakértő ismerte el.

Kocsis Máté most elismerte, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekülteknek.

"A Fidesz egyre mélyebbre süpped abban a migrációs mocsárban, amit ő maga teremtett"

Az ellenzék párt fővárosi képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtti sajtótájékoztatóján azt mondta: a BMSZKI nem csupán albérleti támogatást nyújt a migránsoknak, hanem a programjának a célja, hogy munkához jutási és lakhatási támogatást nyújtson a magyarországi letelepedéshez.Szólt arról, a sajtóban megjelentek szerint a főváros vezetése megtiltotta a BMSZKI-nak, hogy a programról bármilyen tájékoztatást adjanak újságíróknak, és ez a Jobbik szerint ez elfogadhatatlan.

A fideszes azzal próbálta árnyalni a képet, hogy a fővárosi önkormányzat nem az illegális bevándorlókat, hanem az oltalmazott menekültek ellátását finanszírozza brüsszeli forrásból. Azt azonban elhallgatta, hogy az ellátást 25 százalékban hazai költségvetési forintokból állják - olvasható a HírTV honlapján.

Emlékezetes, az utóbbi napokban kiderült már, hogy az Orbán-kormány több menekülteket segítő szervezetet is segít (akiket egyébként a Soros-hálózathoz szoktak csatolni), illetve az is ismert már, hogy a fővárosi önkormányzat hajléktalan ellátó szervezet is részt vesz abban a programban, ami a menekültek lakhatását és munkahelyhez jutását segíti.

Arról pedig az Alfahír írt először, hogy az Orbán-kormány által ellenőrzött és beengedett oltalmazottak között volt olyan, aki ellen épp bírósági eljárás folyt, és akadt olyan is, aki a státusz megkapása után bűnszervezetet hozott létre Magyarországon.