Köszi, Fidesz! Így fizessen Ön is az M0-sért

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) honlapján megtalálhatják a részletes térképeket, amelyek segítenek tájékozódni az útdíj fizetés kapcsán.

Az egyes megyékre vonatkozó térképek a megye közigazgatási határán belül húzódó gyorsforgalmi úthálózatot ábrázolják. A díjköteles gyorsforgalmi úthálózatot minden esetben piros vonal jelzi, a díjfizetés nélkül használhatót pedig zöld. A térképek feltüntetik a megye közigazgatási határán belül található összes gyorsforgalmi úti csomópontot, külön jelölve a megye közigazgatási határához legközelebb eső csomópontot. Az adott megye gyorsforgalmi úthálózatát az ennek használatára jogosító e-matricával az utolsó, kiemelten jelölt csomópontig lehet jogszerűen használni, ezt követően a gyorsforgalmi úthálózat igénybe vétele kizárólag a szomszédos megyére érvényes matricával, vagy a teljes úthálózatra (pl. 10 napos jogosultság) jogosító termék birtokában lehetséges - közölte a NÚSZ.

A Magyar Közút egyébként táblákkal segíti majd az autósokat, akiket majd az utolsó díjmentesen használható csomópont előtt figyelmeztetnek.

(fotó: nemzetiutdij.hu)



Mintegy 1500 értékesítési ponton vásárolhat matricát

A NÚSZ tájékoztat a türelmi időről is. Szerintük a türelmi idő is segíti a közlekedőket, hogy megszokják, egy adott megyében mely szakaszokon érvényes a megyei matrica. Átmeneti rendelkezésként azok az autósok, akik a díjköteles szakaszokat jövő januárban matrica nélkül használják, mentesülhetnek a 14 875 forintos pótdíj megfizetése alól, ha legkésőbb február végéig a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodájában a szolgáltatási díj megfizetése mellett (1470 Ft) az adott szakaszra érvényes megyei vagy országos éves matricát váltanak. A 2014. december 31-e előtt vásárolt heti (10 napos) és havi matricák a lejárat időpontjáig, a 2014-es éves matricák 2015. január 31-ig érvényesek.

Segítünk a nehéz időkben is

M0-s, M7-es és M1-es Pest megyei fizetős szakaszaiért katt IDE.

A többi megye térképéhez katt IDE.

Részletes információkért, értékesítési pontok megtalálásáért katt IDE.

A Megyeri híd ingyenes, de a reptér nem

Fizetős lesz a 4-es út bevezetője is. Ferihegyi repülőtér 2-es termináljához is matricát kell venni. A VEKE facebook oldalán mutatja be azt a térképet, amely leleplenti a kormány újévi turpisságáról a fátylat.

Igazán tanítani való példa a lehúzásra, gratulálunk a kitalálóknak. Várhatóan sokat fognak csuklani, mivel január elsején 0 órától már büntetnek is. Jó, van egy hónap türelmi idő, amíg még le lehet róni az új adót (megfejelve 1470 Ft igazgatási díjjal), és akkor nagy kegyesen nem lép életbe a bünti - írták bejegyzésükben.

alfahir.hu

alfahir.hu