A Tesco és a Lidl nem teszi kötelezővé alkalmazottainak az oltást

A Tesco és a Lidl nem teszi kötelezővé alkalmazottainak az oltást

A 444.hu megkereste a Tescót és a Lidlt is azzal kapcsolatban, hogy munkáltatóként kötelezővé teszik-e az oltást a dolgozóik számára miután a kormány a kezükbe helyezte a döntést.

"A Tescónál a kollégák és a vásárlók biztonsága elsődleges számunkra. Az elmúlt időszakban ezért számos alkalommal felhívtuk munkatársaink figyelmét az oltakozás lehetőségére és fontosságára, biztosítottuk számukra a munkaidőben történő oltás felvételét, valamint szakértők bevonásával tájékoztattuk őket a koronavírus elleni hatékony védekezésről. Továbbra is megbízunk kollégáinkban, hogy saját és mások egészségét szem előtt tartva felelős döntást hoznak az oltással kapcsolatban. A rendelettel összhangban pedig a Tesco dolgozói buszjáratokon november 1-től kötelezővé tettük a maszkviselést". Vagyis a Tesco nem teszi kötelezővé a dolgozóik számára az oltást, azonban mindenkit biztatnak rá.

A Lidl szűkszavúan csak annyit nyilatkozott a lapnak, hogy nem tervezik kötelezővé tenni az oltást.

Múlt hét csütörtök késő este megjelent a Magyar Közlönyben a kormányinfón bejelentett intézkedéscsomag. Mint arról beszámoltunk, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a tájékoztatón közölte, ismét kötelező lesz a maszkviselés a közösségi közlekedési eszközökön, illetve lehetővé teszik a munkáltatóknak, hogy kötelezzék munkavállalóikat a koronavírus elleni védőoltás felvételére. Utóbbi rendelkezés a munkahelyek koronavírus elleni védelméről szóló kormányrendelet lett, és azt mondja ki, hogy a munkaadó a munkavégzés feltételeként állapíthatja meg a védőoltás felvételét, ez alól csak egészségügyi okból, igazolással lehet mentesülni.