Orbán maga is meggondolná a negyedik oltást, nem tartja magát ementáli sajtnak

Orbán maga is meggondolná a negyedik oltást, nem tartja magát ementáli sajtnak

Orbán Viktor miniszterelnök a három és félórás kormányinfón nemcsak arról beszélt, hogy Novák Katalinból a Fidesz köztársasági elnököt csinál, illetve, hogy Völner Pál korrupciós ügye meglepte őt, de elismerte azt is, hogy nem fognak fellépni az alapvető élelmiszerárak emelkedése ellen - de természetesen szóba jött a koronavírus-járvány is.

Elmondta, a magyar járványügyi védekezés oltás-alapú, ezért már nem is Ausztria a labor hazánk számára, mert ott vegyes a védekezés, lezárások, karanténok vannak. 

Orbán Viktor szerint "kézenfekvő lenne" a kötelező oltás elrendelése, de ezt szeretné elkerülni, a magyar észjárás miatt az még nagyobb ellenállást váltana ki. A kényszer helyett valahogy meggyőzné az oltatlanokat a kormány - tette hozzá.

Na, de hogyan? 

Ha negyedikért kell menni, az már nekem is nehezen megy

- vallotta meg hozzáállását Orbán Viktor az oltásokkal kapcsolatban. Csalódottságát lehetett érezni, amikor arról beszélt, hogy még mindig nem tudni, hogy hány oltás állíthatja meg a koronavírus-járványt.

Kell negyedik? Tizedik is? Úgy nézzünk ki, mint egy ementáli sajt?!

- értetlenkedett Orbán Viktor. 

Ez egyébként azért is érdekes, mert a kormány döntése értelmében kötelező a vakcina felvétele az egészségügyben és az oktatásban. Mindezt azon az áron, hogy több ezren mondanak fel emiatt mindkét amúgyis válságban lévő ágazatban

Egyébként Orbán Viktor közölte: lesz elegendő vakcina az omikron variáns ellen.