Kövér László szerint vereség volt a Fidesz számára az önkormányzati választás

Kövér László szerint vereség volt a Fidesz számára az önkormányzati választás

"A demokrácia ilyen, néha veszítünk"

- jelentette ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadásában Kövér László, az országgyűlés fideszes elnöke, aki az ellenzéki összefogást okolta a narancsos lebőgésért. A saját maguk által összetákolt választási rendszerről elmondta:

az eddig előnyükre volt, de így, hogy az ellenzék összeállt, a hátrányukra lett.

Németh Szilárd alelnökkel ellentétben az Országház ura csak részben próbálta mentegetni a kormánypárti kudarcot, és a budapesti eredménnyel kapcsán elismerte:

"Nem mindenki érezte úgy, hogy veszíthet."

Persze, magyarázat nála is bőven akadt arra, mitől is hasaltak el a fővárosban és egy sor vidéki helyszínen a narancsos helytartók.
Kövér legneccesebb gondolatmenetében arra panaszkodott, hogy

a kelleténél nagyobb a sajtószabadság, és "nem voltak tiszták a választások", mert szerinte a Facebook beavatkozott a magyar belpolitikai küzdelembe, amikor letiltott néhány kormánypárti hirdetést.

A hallgatóság azt is megtudhatta, hogy Tarlós István volt főpolgármester "csodát tett" a "kutyaszaros, omló vakolatú, szemetes, büdös, élhetetlen Budapesttel", ám a hálátlan fővárosi lakosság ezt nem értékelte.

Kövér László azt is kifejtette, hogy:

"A fékek és egyensúlyok rendszere, én nem tudom, önök mit tanulnak, de az egy hülyeség, azt felejtsék el, annak semmi köze se jogállamhoz, se demokráciához (...) az a baj, hogy egyesek komolyan veszik, hogy fékezni kell a demokratikus akaratkinyilvánítás eredményeképpen létrejött kormányt. És úgy gondolják, hogy az a demokrácia, ha a küllők közé állandóan bedugják a botot."

Hozzátette azt is, hogy szerinte

"ma a világban az állami szuverenitások föloldására törő összeesküvés zajlik".

Az előadáson Hadházy Ákos független képviselő parlamenti akciója is szóba került, ennek kapcsán Kövér úgy fogalmazott:

"Hát ő is, egy szerencsétlen beteg ember. Kár érte. (...) félnótás, aki mindenféle obszcén dolgokat ír fel egy papírra, mint egy retardált kisgyerek (...) nem az a baj, hogy egy idióta, balesetek történnek."

Kövér szerint amit most Hadházy csinált, olyat nem csinált 30 éve senki.

Rendhagyó módon a házelnök a Fidesz elmúlt ciklusainak egyik legnagyobb mulasztásáról, az elmaradt elszámoltatásról is beszélt, igaz nem éppen olyan hangnemben, mint aki érzi ebben a saját felelőssége súlyát:

"Még azokat sem büntettük meg, lásd Biszku-ügyet, akiknek effektíve vér tapad a kezéhez. És ez utóbbi, ez megbocsáthatatlan. (...) Nem tudtuk elérni, hogy Biszku Bélát, aki egy utolsó mocskos gyilkos volt, akár meghalt, akár nem, hogy azt elítéljék? És börtönben legyen kénytelen meghalni? Ez olyan szégyene a magyar társadalomnak, nem csak a rendszerváltoztató politikai elitnek, hanem a bíró és ügyész elvtársaknak is."

(Via Index, HVG)

Németh Szilárd: "Följött nagyon erősen a pályára az ellenzék"

"A Fidesz országos szinten megnyerte az önkormányzati választást, ugyanis több, mint 1 millió 800 ezer szavazat érkezett a kormánypártok jelöltjeire" - tárta az elemi erejű igazságot az emberek elé Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap a HírTV A Nyolcas című műsorában.