Reagált L. Simon László kiakadására az érintett háziorvos

Reagált L. Simon László kiakadására az érintett háziorvos

A Népszava kereste meg azt a háziorvost, Csáti Géza Attilát, akinek a neve L. Simon László Facebook-bejegyzése után lett ismert.

L. Simon László felháborodott az egészségügy állapotán

L. Simon László egykori kulturális államtitkár és fideszes országgyűlési képviselő, a Nemzeti Múzeum igazgatója Facebook-bejegyzésben kelt ki magából, amikor a magyar egészségügy valósága őt is utolérte. Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni? - teszi fel L.

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója egy azóta már eltávolított posztban fakadt ki amiatt, hogy a 72 éves beteg – vélhetően tüdőgyulladásos – édesanyját arra kérte a háziorvos, hogy ne menjen be a rendelőbe, mert megfertőz valakit.

Amiről nem beszélünk, az nincs: eltűnt L. Simon egészségügyet kritizáló posztja

Már nem elérhető a korábbi kulturális államtitkárnak, a Magyar Nemzeti Múzeum jelenlegi főigazgatójának, L. Simon Lászlónak az a bejegyzése, melyben igen erős kritikával illette a hazai egészségügyi viszonyokat - vette észre a Telex. A korábbi fideszes politikusnak az Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni?

„Arra esküdtem fel, hogy segítsek az embereknek, és valamennyien betartjuk az előírásokat”

– mondta szűkszavúan a lapnak az esettel kapcsolatban Csáti.

Más háziorvosokat is megkérdezett a portál, akik felhívták arra a figyelmet, hogy még mindig él a 2020 elején elrendelt előjegyzési és időpont-kötelezettség.

„Még tartja magát, hogy a beteg telefonon bejelentkezik, és a panaszok alapján dönt az orvos, mikor és milyen formában látja el” – állította egy kaposvári háziorvos.

„Ha valakinek sürgős problémája akad, be tudják illeszteni a napi ügymenetbe, akár úgy is, hogy rendelés után személyesen megy ki hozzá az orvos, de ilyenkor is kell az előzetes egyeztetés”

– ezt a tiszabecsi Sértő-Radics István nyilatkozta a Népszavának, aki hozzátette, hogy senki sem szeretne a háziorvosnál megfertőződni.

Sértő-Radics megjegyezte, hogy ő maga is a betegeinek ötödét telefonon keresztül látja el, ugyanis sokszor nincs szükség személyes, fizikai jelenlétet igénylő konzultációra.