Civil egyesület indul Simonka emberével szemben Medgyesegyházán

László Attila Tibort indítja polgármesterjelöltnek Medgyesegyházán az Összefogás a Jövőnkért Egyesület. A jelölt pénteken jelentette be, hogy az egyesület még július 1-jén, hétfőn megtartott taggyűlésének keretében döntött arról, őt indítja településvezetőnek.

„A magam álláspontja szerint azért döntöttem a civil szervezettel történő indulásom mellett, mert valójában így tudom leginkább kifejezni azon szándékomat, amely értelmében egy pártok feletti összefogás keretében minden medgyesegyházi embert kívánok képviselni - beleértve ebbe a baloldali érzelmű pártokat támogató helyi lakosokat csak úgy, mint a Fidesszel vagy éppen a Jobbikkal szimpatizálókat.”

– fogalmazott László Attila.

Közölte azt is, hogy hamarosan nyilvánosságra hozzák azoknak a helyi lakosoknak a nevét, akiket képviselőjelöltekként indítanak.

Medgyesegyházát jelenleg dr. Nagy Béla György független polgármester vezeti, de ő többször is támogatásáról biztosította a fideszes Simonka György országgyűlési képviselőt, akit bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádol az ügyészség, noha ettől még nemrég elismerték munkásságát a nertársak egy úgynevezett „Dél-Békési Térségért kitüntetéssel”.

Úgy tudjuk, Nagy Béla György mellett elképzelhető, hogy csalinak még a Fidesz is indít egy jelöltet a városban, de az ellenzékieket célzó jelölt az eddigi állás szerint az Összefogás a Jövőnkért Egyesület és László Attila lesz Medgyesegyházán.