Lehallgatási botrány: a meggyilkolt oknyomozó újságíró menyasszonyának telefonját is megfertőzték a Pegasusszal

Lehallgatási botrány: a meggyilkolt oknyomozó újságíró menyasszonyának telefonját is megfertőzték a Pegasusszal

A 2018 októberében meggyilkolt szaúdi oknyomozó újságíró, Dzsamal Hasogdzsi körében két hölgy telefonján is fellelhető volt a lehallgatási botrány kémszoftvere, a Pegasus – írja a Deutsche Welle. Többek közt Hasodzsi menyasszonyának, Cengiznek a készülékén is megtalálták.

Hatice Cengiz a Twitteren a hírre reagálva ezt írta:

Nos… Mélyen megrendített, hogy megfigyelési célpont voltam, miközben fájdalmasan vártam, hogy kiderüljön, mi történt Dzsamallal. Ez volt életem legrosszabb időszaka, és a gyilkosok még akkor is kémkedtek utánam. Nincs szégyenérzetük. Bíróság elé kell állítani őket.

Dzsamal Hasodzsit 2018 őszén gyilkolták meg Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán.

Egyre biztosabb, hogy a szaúdi koronaherceg köre hallgattatta el az újságírót

A tekintélyes amerikai lap Isztambulból keltezett tudósítása szerint az egyik gyanúsított, Maher Abdulaziz Mutreb gyakran volt látható a koronaherceg kíséretében. A cikkhez mellékelt fotók tanúsága szerint Mohamed bin Szalmán 2018 márciusi amerikai látogatásán, valamint áprilisi madridi és párizsi útjain is ott volt, feltehetően a herceg testőrségének tagjaként.Tanúk és más felvételek szerint három további férfi szintén Szalmán herceg biztonsági kíséretéhez tartozhat.