A létavértesi piac horror WC-je többé nem riogatja a vásárlókat

A létavértesi piac horror WC-je többé nem riogatja a vásárlókat

Aki látogatott már ki a létavértesi piacra és kereste már föl az illemhelyiségét, az egy pillanat erejéig azt hihette a múlt századba csöppent. Hogy miért? Az alábbi kép a piac horror WC-jéről szavak nélkül is magyarázatot ad rá:

Salamon Gergő, Hajdú-Bihar megye 3-as számú választókerületének jobbikos jelöltje július elején írta meg közösségi felületén, hogy bár a város önkormányzata a 2008-ban településfejlesztésre elnyert 50 millió forintos uniós pályázat egy részét a piac felújítására költötte, a romos illemhelyiség rendbetétele kimaradt a projekt során, ami az ott dolgozók és a látogatók miatt is tarthatatlan, arról nem is beszélve, hogy bezárásra kerülhet a piac egészségügyi és higiéniai okok miatt, hiszen jogilag nem felelt meg az üzemeltetése.

Vannak a kofák, piaci árusok, akik hajnalban kelnek, és tisztességesen, becsületesen dolgoznak. Nekik a piac a munkahelyük. Remélem, egyetértünk abban, hogy nem ilyen illemhelyiséget érdemelnek

 

- üzente akkor Salamon a polgármesternek, Menyhárt Károlynak, akitől azt kérte, hogy első lépésként takarítassa ki a jelenlegi „mosdót”, amíg ez nem történik meg, helyezzen ki mobil WC-ket, illetve mielőbb alakítsanak ki egy normális illemhelyiséget, akár fizetős rendszerben gondolkodva, hiszen ahogy fogalmaz, szívesebben fizetnek ki az emberek 100-200 forintot, mintsem a jelenlegi helyzettel szembesüljenek.

A Jobbik Hajdú-Bihar megyei regionális igazgatója július 15-én újabb bejegyzésben számolt be arról, hogy javaslatát a polgármester meghallgatta és a vállalhatatlan WC ügyében a helyi lakók nagy örömére azonnali intézkedésbe kezdett:

a régi illemhelységnek gúnyolt épület bezárásra került, és az óvoda mosdója lett megnyitva az árusok és a vevők számára (100 Ft-os használati díj mellett)!

Létavértes Város Önkormányzatának későbbi közleményéből az is kiderült, hogy Menyhárt nem tudott a horror illemhelyiség állapotáról, de természetesen a jelzést követően haladéktalanul intézkedett. Arra is kitért, hogy a 2008-ban elnyert pályázat összegének egy részéből a piac térburkolatára futotta, a kerítést már önkormányzati forrásból valósították meg. Az új piaccsarnokra és pavilonokra már évek óta kész engedélyezési tervvel rendelkeznek, azonban ezt a pályázatot nem tudták beadni, mivel a kiírásokat 100 millió forintban maximálták, ami erre nem volt elég - tette hozzá a polgármester.

Salamon Gergő: „Ennek az országnak egy erős vidékre volna szüksége"

"Olyan jelölteket indítunk az előválasztáson, akik helyben már bizonyítottak és akik kellően integratívak ahhoz, hogy ne csak az elkötelezett ellenzéki szavazókat tudják megszólítani, de a bizonytalanokat is" - Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje nyilatkozta ezt pártja jelöltjeivel kapcsolatban. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Jobbik színeiben az előválasztáson induló politikusokat, és terveiket.