Lokál: a Jobbik nem éltette sem Sorost, sem Sargentinit

Az állami pénzből fenntartott bulvárlap akkor ír igazat, amikor helyreigazítást közöl.

Eszerint a 2018. szeptember 19-i lapszámban hazugság volt, hogy a Jobbikból kirúgott Volner János egy szeptemberi frakcióülésen felelősségre vonta Vona Gábor korábbi elnököt, és vádaskodtak volna egymással szemben, ahogyan az is hazugság volt, hogy a frakcióülésen Soros Györgyöt éltették, és koccintottak az elfogadott Sargentini-jelentésre.

A budapesti tömegközlekedőknek naponta 150 ezer példányban, ingyen osztogatott propagandalapban megjelenő hazugságok miatti esetleges kártérítéseket persze könnyen kifizetik, hiszen a rendszer a legtöbb olvasatlan fideszes lapnál az állami vállalatok vélhetően politikailag irányított hirdetéseire épülnek.

Mi sem mutatja ezt jobban, mint a tavaly évvégi osztogatás, amikor a Lokál december 16-i számában a 16 oldalból 15 reklám volt, ebből is 13 oldalon állami cégek hirdettek, darabonként több millió forintért. Így a reklámokból egyetlen nap alatt több tízmillió forint közpénzt kapott a Fidesz-kormány üzeneteit közvetítő újság, amiből bőven telik a hazugságok utáni vesztes perek kifizetésére is.