Mindössze két nyamvatag cikk fért Habony volt lapjába - A többi állami hirdetés

A mai Lokálból is kilóg a lóláb.

A vegytiszta igénytelenség mindössze 16 oldalas megtestesülésébe ma csupán két cikkecske fért bele, a többi 15 oldal ugyanis

hirdetésekkel van tele, amiből nagyjából 13 oldalon csak állami cégek reklámozzák magukat.

  • A kormányzati kommunikációs központ 3 oldalon áradozik a legújabb nemzeti konzultációról;
  • 4 és fél oldalon a kormányzati kifizetőközpontként működő Magyar Villamos Művek (MVM) hirdet;
  • a Nemzeti Közművek 2 és féloldalnyi közpénzt herdált el a lapnál;
  • 1 oldalon hirdet a Diákhitel Központ;
  • több mint fél oldalt foglalnak el a BKV hirdetései is;
  • a Szerencsejáték Zrt. féloldalnyi hirdetéssel támogatta a kormánypropagandát; de
  • jutott némi hely a MÁV-nak is.

Ezek mellett annak ellenére is szinte észrevétlenek a piaci hirdetések a fideszes kiadványban, hogy a Tesco címlapos reklámjával indul a lapszám (ez is csupán háromnegyed oldal).

A "tartalmat" pedig nagyítóval kell keresni: még az aduásznak szánt "Ellenzéki vandálok gyújtogattak Budapesten" című agitprop ujjgyakorlat is elvész a hirdetések özönében.

Az 500 karakteres firkálmány egyébként "agresszív csürhének" titulálja a tüntetőket, a fotókon pedig - illeszkedve a szintén a kormánypárti médiakonglomerátumhoz tartozó, és állami hirdetésekkel jól kitömött Ripost címlapjához - csak romboló fiatalokat ábrázol.

Közzétették továbbá a Fidesz-médiában központilag körbefuttatott - és a vegyipari szakszervezet által azóta megcáfolt - anyagot, ami szerint "hazudik az ellenzék a munkatörvényről".

Ezeken kívül csak az Andy Vajna Rádió 1-ében műsorvezető Cookyról fért be egy rövid bulvárhír.

Ez az ára annak, hogy a Lokál éjjel-nappal, az adófizetők pénzén, "ingyen" tolhatja az emberek arcába a Fidesz ócskábbnál ócskább hazugságait.

A Magyar Hang emlékeztet, hogy a 150 ezer példányban megjelenő és a budapesti tömegközlekedési eszközökön terjesztett Lokálban listaáron egy teljes oldalnyi hirdetés ára

bruttó 2 millió 180 ezer 250 forint.

Ennek megfelelően az állam 26 millió forintnál is többet tapsolt el Habony Árpád volt lapjánál egyetlen nap alatt.

(Fotó: Magyar Hang)

A MÚOSZ az Alkotmánybírósághoz fordul a fideszes médiabirodalom miatt

A kormánysajtó-konglomerátum, hivatalos nevén a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány létrehozása miatt az Alkotmánybírósághoz fordul a Magyar Újságírók Országos Szövetsége. A MÚOSZ szerint nemhogy közérdek, egyenesen ellentétes azzal a médiaóriás létrehozása. Közleményük szerint a lépés törvénytelen, emellett súlyosan sérti a pártatlan és sokszínű tájékozódás biztosításának alkotmányos követelményét, a média- és a versenytörvény tételes előírásaival együtt.