Louis C.K.: igazak a vádak

Beismerés.

Mint közleményében fogalmazott: felelőtlenül visszaélt a hatalmával és nehéz megbirkóznia azzal, hogy mennyi fájdalmat okozhatott áldozatainak.

Harvey Weinstein filmmogult októberben több tucatnyi színésznő vádolta meg, New Yorkban, Los Angelesben és Londonban is rendőrségi nyomozás indult ellene szexuális erőszak miatt. A befolyásos producer lebukása lavinát indított be Hollywoodban és a világ más tájain, az utóbbi hetekben számos rendezőnek és színésznek, köztük Kevin Spacey-nek, Brett Ratnernek, Casey Afflecknek, Ed Westwicknek s legutóbb Steven Seagalnak és Louis C.K.-nek kellett szembenéznie az ellenük felhozott szexuális zaklatási vádakkal.  

A botránysorozatnak több bemutatás előtt álló produkció is áldozatul esett. Amerikában törölték Luis C. K. legújabb vígjátékának forgalmazását, a BBC pedig levette műsoráról az Ed Westwick közreműködésével készített Orderal by Innocence című Agatha Christie-krimit és felfüggesztette a White Gold című tévésorozat forgatását, amelyben szintén szerepelt.

Mindennapi zaklatás: most Steven Seagal filmsztár és Louis C.K. humorista került sorra

Az MTI írt arról, hogy szexuális zaklatással vádolja Steven Seagal amerikai színészt Portia de Rossi. A színésznő szerint egy film előzetes megbeszélésekor molesztálta őt Seagal. Az akciófilmsztár nem reagált a vádakra. Rossi a Twitter közösségi oldalon számolt be arról, hogy Seagal egy film előkészületi munkálatainál azt mondta neki, hogy nagyon fontos a filmvásznon a kollégák közötti személyes kémia.