"Egy nyíltan magyarellenes embert fogad legjobb szövetségesévé Orbán"

"Egy nyíltan magyarellenes embert fogad legjobb szövetségesévé Orbán"

Lukács László György, a Jobbi alelnöke közösségi oldalán hívta fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor madridi túráján nemcsak a spanyol populistákkal, hanem egy megyarellenes román politikussal, George Simionnal is mutatkozott.

"Ki a magyarokkal az országból!"

- mutatta be a jobbikos politikus a román AUR párt jelszavát. 

A párt vezetője pedig az a George Simion, aki az úzvölgyi katona temető gyalázásával és válogatott magyarellenes kijelentésekkel indította karrierjét - fogalmazott Lukács László György, hozzátéve: Orbán most ő vele kezdte el építeni Európa jövőjét Madridban. 

"Elképesztő, hogy egy nyíltan magyarellenes embert fogad legjobb szövetségesévé Orbán. Meddig süllyed még Orbán a Putyinhoz és Európa szétveréséhez vezető úton? Pár kép pedig a Madridban parolázó Orbánról, haverjairól és a konferenciáról, ahol illusztris vendégként, a magyar gyűlölő Simion is részt vett"

- írta Lukács László György. 

Egy olyan sztorival mutatja be "Orbán új román haverjának" a működését, amely arról szól, hogy az AUR párt politikusai egyszerűen megszállták a temesvári várásházát néhány nappal ezelőtt. 

Simion vezetésével – a hátsó bejáraton hatoltak be az épületbe a párt tagjai, és „szégyen, szégyen!” felkiáltásokkal követelték, hogy találkozzanak a polgármesterrel. Bár beltéren kötelező a maszk, senki sem viselte, és rendőr sem volt, aki megállította volna a tömeget.

A városháza egyetlen alkalmazottja állta útjukat, miközben a város polgármesterére utalva üvöltötték, hogy „gyere ki, te mocskos kutya!”. Negyedórás zajos verbális agresszió után végül távoztak.

Egyébként korábban a Fidesz megakadályozta a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd és az MSZP közös beadványát, amely az Országgyűlés nevében elítélte volna az úzvögyi magyar katonai temető meggyalázását. A határozatban többek közt felhívták volna a nemzetközi közösséget is arra, hogy "ítélje el a jogsértést, ami szemben áll az Európai Unió által vallott értékrenddel", illetve a román kormányt, hogy a román kormányt, hogy teljes körűen vizsgálják ki az esetet, állítsák vissza a temetőt eredeti állapotába, és mondjanak le a temető gondozásának átvételéről. 

A Fidesz nem kicsit arcátlan módon úgy ítélte meg, hogy ez "már nem aktuális kérdés", különben is "heti rendszerességgel történnek hasonló esetek."

Így már érthető.