Magazinban adnak tanácsokat a mészárlásra, a kamionos gázolás is egy tipp volt

A terrortámadásokhoz profi magazinokban adnak tippeket az európai merénylőknek, ilyen volt a csütörtök esti nizzai gázolás is.

Mivel a nyugati titkosszolgálatok gőzerővel próbálják lenyomozni a közel-keleti terrorszervezetekkel kapcsolatban álló európai muszlimokat, nem véletlen, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az úgynevezett "magányos farkasok", akiket általános propagandával hergelnek fel végzetesen a társadalom ellen, de közben ügyelnek arra, hogy semmilyen lenyomozható kommunikációs kapcsolat ne jöjjön létre közöttük.

Bár egyelőre nem tudni, hogy a nizzai támadó milyen kapcsolatokkal rendelkezett, de úgy tűnik, több korábbi gázoláshoz hasonlóan itt is egy magányos farkasról van szó. Az Index eközben felidézte, hogy az al-Kaidához tartozó, 2010-óta működő, angol nyelvű Inspire magazinban már hat évvel ezelőtt leírták a gázolásos módszert.

Ennek a lényege az, hogy lehetőleg minél nagyobb, például négykerék-meghajtású járművel kell a tömegbe hajtani. Figyelni kell arra, hogy a forgalomtól lezárt környékről legyen szó, mert a többi autó akadály lehet. A leírásban még pengéket is ajánlanak az autóra szerelni, bár ez kivitelezhetetlen, ha a merénylő tényleg el akar jutni a garázstól a tömegig, keresztül a városon. Felhívják arra is a figyelmet, hogy egy ilyen akciót nem igazán lehet túlélni, tehát legyen fegyvere az elkövetőnek. Ez a nizzai mészárlásnál így is történt, csak a pengék hiányoztak.

Tehát jól látható, milyen tippeket adnak a gyilkoláshoz az Inspire-magazinban, amit szándékosan a nyugati muszlimok radikalizációjának szándékával írnak, és úgy tűnik, sikerrel.

Mint megírtuk, járókelők közé hajtott egy teherautó csütörtök este a franciaországi Nizzában, és 80 kilométeres óránkénti sebességgel haladva egy sétány két kilométeres szakaszán sok embert szándékosan elgázolt a francia nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijátékot néző tömegben. Az eddigi jelentések szerint több mint 84 ember vesztette életét, sokan megsebesültek, a jármű sofőrje állítólag belelőtt a tömegbe, majd a rendőrök lelőtték őt.