Magyar Péter közvetlen kommunikációval kerülné meg a kormányközeli médiaelit hazugsággyárait

Magyar Péter közvetlen kommunikációval kerülné meg a kormányközeli médiaelit hazugsággyárait

Ahogy a Tisza Párt vezetője eddig is csinálta, közvetlenül az emberekhez kíván szólni a jövőben is, elkerülve az „orbáni és gyurcsányi” médiát, illetve a jelenlegi rendszer fenntartásában érdekelt sajtótermékeket.

„Mára egyértelművé vált, hogy a média jelentős része is az orbáni hatalomgyár része. A rogáni propaganda szerepe eddig is nyilvánvaló volt. Sok pénzzel és a legképtelenebb hazugságok ismétlésével elhitetni a fehérről, hogy fekete. Elhallgatni és lejáratni mindenkit, aki kibeszél az Orbán-Gyurcsány kánonból” – írta facebook-bejegyzésében Magyar Péter.

Szerinte az utóbbi hetekben viszont az is világossá vált, hogy

az úgynevezett független sajtó jelentős része is a hatalomgyár és a status quo fenntartásában érdekelt.

Magyar Péter úgy véli, hogy bizonyos oknyomozónak portálok és újságírók is mindenféle forráskritika nélkül veszik át „a propaganda szennylapjainak a legképtelenebb hazugságait”. Véleménye szerint ma „egymást idézi, egymásra hivatkozik a rogáni és a gyurcsányi média, és beállt a sorba sok, magát függetlenként pozícionáló sajtótermék is”.

A TISZA Párt vezetője úgy látja, hogy a jogi kereteket is a propaganda igényeihez szabták, így felesleges pereskedni, helyreigazítást kérni, mert a lejáratókampány áldozatai nem kapnak valódi elégtételt és jogorvoslatot. „Így tud a propaganda gondtalanul működni, így tud következmények nélkül hazudni, így tud bárkit, akár magánszemélyeket is gond nélkül tönkretenni” – mutatott rá a politikus.

Leszögezte: ha valódi változást szeretnénk elérni, akkor nem csak a korrupt hatalmi elitet kell leváltani, hanem a rendszert kiszolgáló, annak fenntartásában érdekelt média elitet is.

Csak úgy érhetünk el valós eredményeket, ha közvetlenül tudunk egymással kommunikálni, ha nem a média által felépített buborékban próbálunk evickélni, hanem nyíltan kimondjuk a valóságot és azt minél több emberhez eljuttatjuk

– húzta alá.

Magyar Péter kiemelte, hogy a média valóban a negyedik hatalmi ág, amelyet ráadásul senki sem ellenőriz.

A TISZA Párt a közvetlen kommunikációban hisz, ezért nyílt párbeszédet fognak folytatni a magyar emberekkel: „egymás szemébe nézzünk és megszorítsuk egymás kezét, így biztos nem lesz a fehérből fekete”.

Magyar Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy kijelentései természetesen nem a valódi újságírók ellen íródtak, hanem a hazug propagandisták ellen.

(Címlapkép: ATV/YouTube)