Rogán megszólalt Magyar Péterről: “Előfordul, hogy jön valaki, aki erősebben kommunikál”

Rogán megszólalt Magyar Péterről: “Előfordul, hogy jön valaki, aki erősebben kommunikál”

A propagandaminiszter magabiztosan állította, hogy 2026-ban is a Fidesz fogja megnyerni az országgyűlési választást.

"Kormányon nem lehet mindig győztes pozícióban lenni. Gyakran előfordul, hogy jön valaki más, aki erősebben kommunikál"

– Ezt nyilatkozta Rogán Antal a Financial Timesnak, utalva Magyar Péter váratlan feltűnésére - írja a 24.hu. A miniszterelnök kabinetfőnöke hozzátette, hogy a Tisza Párt politikusa nem jelent veszélyt Orbán Viktor hatalmára, és magabiztosan állította, hogy 2026-ban is a Fidesz fogja megnyerni az országgyűlési választást.

A neves lap úgy fogalmazott Rogánról, hogy igyekszik távol tartani magát a rivaldafénytől. "Saját elmondása szerint a »kormányzati backoffice« feladatait látja el. Ám eközben fokozatosan egyre nagyobb hatalomra tett szert a médiában és a közigazgatásban, továbbá befolyást gyakorolt olyan ágazatokra is, mint a bankszektor és az informatika."

Megszólaltatták a propagandaminisztert az általa felügyelt titkosszolgálati ernyőszervezetről, a Nemzeti Információs Központról is. Ennek kapcsán Rogán elmondta, hogy a magyar titkosszolgálatok átszervezése a szomszédos Ukrajnában zajló háború miatt vált indokolttá. „A miniszterelnök szorosabb kontrollt akart, így újra egységbe szerveztük a hírszerzést és a kémelhárítást” – mondta Rogán.

Külföldi lapok is korrupciós ügyeiről kérdezik Rogánt

A miniszter tagadta a Magyar és mások által ellene felhozott korrupciós vádakat, megjegyezve, hogy egyetlen vád sem állná meg a helyét a bíróságon. Azt is vitatta, hogy Orbán miatt védve lenne egy esetleges büntetőeljárástól. Rogán azt állította, senki sem nélkülözhetetlen ebben a kormányban, még ő maga sem.

A Financial Times egy meg nem nevezett kormányzati forrást idézve azt írta, Rogánnak megvan az a képessége, hogy függővé tegyen másokat magától. Ez alól Orbán sem kivétel. A forrás szerint a kormányfő is tudja, hogy ha megválna a miniszterétől „saját magát lőné lábon”.

(Címlapkép: Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterjelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. MTI/Balogh Zoltán)