Magyar Péter nem erősítette meg, hogy pártja valóban indul-e a fővárosban is

Magyar Péter nem erősítette meg, hogy pártja valóban indul-e a fővárosban is

A Tisza Párt Budapest három kerületében is indít polgármesterjelöltet, hogy fővárosi listát is tudjanak állítani – legalábbis az Index szerint. Az ellenzéki párt vezetője nem erősítette meg, de nem is cáfolta a lap értesüléseit.

Az Index információ szerint az Európai Parlament mellett a Fővárosi Közgyűlésben is szeretne képviselői helyeket megcsípni magának Magyar Péter pártja, ezért több kerületben is saját polgármesterjelöltet indítanak annak érdekében, hogy fővárosi listát tudjanak állítani.

Az Európai Parlamentben már biztos, hogy indul a Tisza Párt, de lehet, hogy az önkormányzati választásba is beszállnak.

A Fidesz-közeli lap egymástól független forrásból úgy értesült, hogy a megjelenése után csupán néhány hónappal az ország legerősebb ellenzéki erejévé vált Magyar Péter és pártja nem csak az európai parlamenti, hanem az önkormányzati választásokon is indulni szándékozik.

„Információink szerint a Tisza Párt az Európai Parlament mellett a Fővárosi Közgyűlésben is szeretne képviselői helyeket megcsípni, ezért napokon belül tervezik bejelenteni a saját fővárosi listájukat” – fogalmaztak. Kiemelték: erre jogilag minden lehetőségük meg is van, hiszen az ajánlásgyűjtés időszaka még bőven tart.

Az Index szerint Magyar Péter elvetette, hogy beszálljon a főpolgármesteri pozícióért folytatott küzdelembe, de a három budapesti kerületben polgármesterjelöltet akarnak indítani, ami lehetővé tenné, hogy fővárosi listát is állítsanak.

Állítólag a XI., a XV. és a XXII. kerületben índít önálló polgármesterjelöltet a Tisza Párt, de Magyar Péter ezt egyelőre nem erősítette meg.

Magyar Péter az alábbiakat írta az ügyről szóló facebook bejegyzésében:

„Az Index-en ma megjelent híreket a TISZA Párt fővárosi indulása kapcsán nem tudom megerősíteni, mert ezzel kapcsolatban még nem hoztunk döntést.”

Természetesen mind a fővárosi, mind a megyei listákon való indulást is mérlegeljük, hiszen a helyi szintű képviseletünk segítene a hatalmi elit pártjainak országos színtű leváltásában.

„Lépésről lépésre...” – tette hozzá.

(Címlapkép: Magyar Péter Pécsen/facebook)