Magyar Péter: 26 százalék a Tisza Párt támogatottsága a legfrissebb reprezentatív kutatás szerint

Magyar Péter: 26 százalék a Tisza Párt támogatottsága a legfrissebb reprezentatív kutatás szerint

"Minden lavina az első hópehellyel kezdődik" - fogalmazott közösségi oldalán Magyar Péter, aki pártjának a fiatalok körében mért kiemelkedő népszerűségére is kitért. De kérdés, a teljes népességre vagy a biztos pártválasztókra vonatkozik ez az arány.

A legfrissebb reprezentatív kutatás szerint az alig 2 hetes Tisza Párt támogatottsága 26 százalék - erről számolt be Facebookon követőtáborának Magyar Péter szerdán.

A NER ellen fordult politikus azonban nem fejtette ki, pontosan milyen felmérésről van szó, illetve hogy a teljes népességre vagy a biztos pártválasztókra vonatkozik ez az arány.

De Magyar itt nem állt meg, pártja rendhagyóan kiugró népszerűségével kapcsolatban hozzátette:

a 18-29 éves korosztályban háromszor annyi támogatónk van, mint a 36 éve alapított “Fiatal” Demokraták Szövetségének, a Fidesznek.

A Tisza Párt alelnöke arra is kitért, hogy "a vidéki nagyvárosokban annyian támogatnak bennünket, mint a fővárosban", Budapesten ugyanis azt állítja, hogy már alig pár százalékkal vezet előttük a Fidesz.

Még a legkisebb településeken is 20 százalék körül áll a Tisza Párt. Ebből is kiderül, hogy a propaganda megint hazudott, amikor belpesti médiahekknek titulált minket. A támogatóink egyaránt jönnek a Fidesztől, az ellenzéktől és nagy számban olyan emberektől, akik eddig nem láttak valós alternatívát

- emelte ki posztjában, majd hozzáfűzte: "Együtt, összekapaszkodva a legvastagabb falon is átmegyünk, és lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat, és építünk egy élhető, modern, békés, európai Magyarországot."

Minden lavina az első hópehellyel kezdődik

- zárta képletes szavait Magyar Péter.

A napokban egyébként már a politikus azt közölte, hogy állítása szerint a Tisza Párt 24 százalékon áll a biztos pártválasztók körében. Hasonló, bár valamivel szerényebb trendre korábban is utaltak már jelek közvélemény-kutatások alapján. Mindenesetre már hallani olyan, szigorúan titokban tartott mérésekről, amik alapján a legtöbb pártnak van oka aggódni.

(Címlapkép: Magyar Péter - Béli Balázs/Alfahír)