Magyar Péter: Orbán Viktor megint hazudik, Manfred Weber nem hungarofób

Magyar Péter: Orbán Viktor megint hazudik, Manfred Weber nem hungarofób

A Tisza Párt EP-képviselője rávilágított, a Fidesz most úgy járatná le az Európai Néppárt vezetőjét, hogy korábban maga Orbán is támogatta csúcsjelöltként.

"Orbán Viktor megint hazudik. Most épp azt főzték ki a gyűlöletkonyhájukban, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke gyűlöli a magyarokat" - mutatott rá Facebook-posztjában a Tisza Párt EP-képviselője.

A cél egyértelmű: a TISZA Pártot azzal támadni, hogy egy olyan pártcsaládhoz csatlakozott, amelyet egy magyargyűlölő politikus vezet

- tette hozzá Magyar Péter, bírálva a kormánypropaganda működését.

Az ellenzéki politikus Orbánt megszólítva úgy folytatta: Miniszterelnök Úr! Ha Manfred Weber tényleg hungarofób, akkor ön miért szavazta meg őt néppárti frakcióvezetőnek, miért támogatta Webert a néppárti csúcsjelölti pozícióra? Ön is tudja, hogy Manfred Weber, bajor emberként és politikusként a magyarok barátja - érvelt.

Egyszerűen csak elege lett az önök ipari méretű korrupciójából, a propagandából és a saját szövetségeseiket semmibe vevő politikából. A kampányban önök azt is hazudták, hogy Weber támogatná a sorkötelezettség visszaállítását. Erről is kiderült, hogy nem igaz.

"A sorkötelezettség visszaállítását Kövér László és a KDNP szorgalmazta"

- idézte fel Magyar.

Majd újra megszólította a kormányfőt:

Miniszterelnök Úr! Én értem, hogy rendkívül frusztráló lehet, hogy amíg a TISZA képviselői ott ülnek a legnagyobb frakcióban, addig a Fideszt még a konzervatív frakció is kikosarazza, de ettől még nem kellene a csillagot is lehazudni az égről.

Hogy lesz így elfoglalva Brüsszel, miniszterelnök úr?

- szúrt oda végül ironikus kérdésével Magyar Péter.

(Címlapkép: Magyar Péter - Facebook)