Mára be is zárhat az internet: kirúgják Hajdú Pétert a TV2-től

Vége mindennek, százezrek sírnak otthon.

Nem folytatják ősztől a Hajdú Péter vezette Showtime elnevezésű műsorfélét a TV2-n. Andy Vajna tévéjénél állítólag sokallták a műsor költségeit, a tavaszi szezon nézettségével pedig elégedetlenek voltak - értesült a Népszabadság. A műsor gyártása 300-340 millió forintot emésztett fel.

A TV2 kommunikációs osztályán csak annyit mondtak a lapnak, hogy majd később tájékoztatnak az őszi műsorrendről. Hajdú maga pedig azt mondta, további kilenc adásról szóltak a tervek korábban, de még nincs aláírt szerződés. Az általa gyártott Aktívra az év végéig szól a szerződés, de a lap úgy tudja, januártól már azt is más céggel gyárthatják.

Ha vége a showtime-nak, visszavonul

A magyar bulvárpiac két lábon járó manifesztálódása a Showtime indulásakor a Figyelőnek még azt ígérte, ha vége a műsornak, visszavonul. A lap szerint Andy Vajna nem csak a nézettség esését, hanem azt sem vette jó néven Hajdútól, hogy nem tudta megtartani Friderikusz Sándort, igaz, utóbbinak nem Hajdúval, hanem a csatorna politikai vonalával (értsd: kormányszócső) és a híradó színvonalával volt baja.

Kiszorítása ugyanakkor azért is meglepő, mert Hajdúról közismert, hogy mindig ügyelt arra, hogy jó kapcsolatot ápoljon az épp hatalmon lévő elittel. Karrierje elején szoros MSZP-s szálakkal rendelkezett, olyannyira, hogy egy ideig Medgyessy Péter nevelt lányával járt, de az idők változásával új barátok után nézett. Többször látták együtt a miniszterelnök tanácsadójával, Habony Árpáddal, felesége pedig nagyjából arról ismerszik meg, hogy Andy Vajna és Rogán Antal nejével járnak csapatban, amit persze gondosan fel is lőnek a Facebookra.

Ezzel részemről ki is elégítettem a bulvár iránti érdeklődésemet a következő egy évre.