Sikerült: összedobták Marci 30 milliós életmentő kezelését az adományozók

Sikerült: összedobták Marci 30 milliós életmentő kezelését az adományozók

Összegyűjtötték az adományozók azt a 30 millió forintot, amiből Marci Kölnbe utazhat életmentő orvosi kezelésére: mint korábban mi is beszámoltunk róla, Marcinak, egy 26 hónapos kisfiúnak hármas besorolású rosszindulatú agydaganata van, amit Magyarországon már egy műtéttel és négy hónap kemoterápiával is megpróbáltak megállítani, sajnos sikertelenül.

Mindez azt jelenti, hogy itthon már nem tudnak rajta segíteni, ugyanakkor külföldön még van remény. A CsodaCsoport nevű civil jótékonysági szerveződés szerint Marci egyetlen esélye egy kölni klinikán elérhető, kemoterápiára épülő, kombinált vírus-, immun- és hőterápia.

A CsodaCsoport csütörtökön, a gyűjtés hetedik napján közölte, hogy megvan a pénz.

Tartottunk tőle, hogy nehéz lesz a feladat, tudtuk, hogy nagyon kevés az idő, hiszen 30 millió forint volt a cél 9 nap alatt, és lám, elegendő volt mindössze 7 nap – írták posztjukban.

A pénz jelentős része a CsodaCsoport facebookos licitoldaláról folyhatott be: a csoportban bárki, bármit felajánlhatott, a legkisebb tárgytól kezdve komplett szolgáltatásokig, majd az arra kommentben licitáló és a zárásig legmagasabb összeget ajánló vásárlók a pénzt az alapítványnak utalták el.

A CsodaCsoport korábban már több, egészségügyi kezelésre szoruló kisgyermek támogatását segítette, például a két SMA-s kisfiú, Zente és Levente 700-700 millió forintba kerülő gyógyításából is tevékeny részt vállaltak, több mint százmillió forintot gyűjtve. Gyűjtésük pedig tovább folytatódik, következő támogatottjuk Dani, aki SMA-1-es beteg, és otthonának akadálymentesítését szeretnék megoldani.