Márki-Zay Péter: a kormányváltás után visszaszerezzük azt a 6 ezer milliárd forintot, amit Orbán miatt elbukott hazánk

Márki-Zay Péter: a kormányváltás után visszaszerezzük azt a 6 ezer milliárd forintot, amit Orbán miatt elbukott hazánk

Mint ismert, az Európai Uniós Bíróság döntése alapján a 2020 decemberében létrehozott jogállamisági mechanizmus érvényesíthető, hogy a jövőben jogállamisági feltételekhez kötik az uniós kifizetéseket.

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter a saját közösségi oldalán arról írt, hogy "győzelem esetén az első dolga lesz, hogy a kormánya megállapodást kössön az Európai Unióval, hogy visszaszerezzék nemcsak Magyarország megbecsülését, hanem azt a hatezermilliárd forintot is, ami létszükséglet a magyar gazdaságnak, a magyar embereknek.

„A mai bírósági döntés után kijelenthető, hogy Orbán Viktornak már nincs helye az unióban. Magyarországnak van. Csak felfelé!"

- zárta bejegyzését Márki-Zay Péter.

Óriási hazugság a kormány részéről, hogy a "gyermekvédelmi törvénynek" köze lenne a jogállamisági mechanizmus beindításához

2020 novemberében döntött az Európai Unió arról, hogy az Európai Tanács és az Európai Parlament közötti új megállapodás értelmében a jövőben jogállamisági feltételekhez kötik az uniós kifizetéseket. A magyar választópolgárok többsége támogatta az elképzelést, hiszen az akkori felmérések szerint hazánk lakosságának 72 százaléka jó ötletnek tartotta, hogy jogállamisághoz kell kötni az uniós kifizetéseket.