Márki-Zay Péter sem lép vissza, szerinte Karácsony Gergely átverte őt

Márki-Zay Péter sem lép vissza, szerinte Karácsony Gergely átverte őt

Meglepetésként érte Márki-Zay Pétert Karácsony Gergely szerda délutáni sajtótájékoztatója, melyen bejelentette, hogy nem fog visszalépni az ellenzéki előválasztás második fordulójában.

Márki-Zay online bejelentkezésében közölte: volt egy megállapodása a főpolgármesterrel arról, hogy szerda délután 18 órakor folytatják a tárgyalásokat, és azok eredményéről csütörtökön tesznek bejelentést. Ennek ellenére Karácsony Gergely önálló bejelentést tett arról, hogy nem lép vissza, magyarul felrúgta a megállapodásukat.

Nem jött a villamos: Karácsony nem lépett vissza, sőt, a közvélemény-kutatókba is belerúgott

Karácsony Gergely szerda kora délután sajtóbejelentést tett, és bár sokáig tartott a bevezető, de a lényeg az, hogy nem lép vissza a jelöltségtől. Az MSZP-P-LMP miniszterelnök-jelöltje így versenyben marad, így ha valóban tartja magát a korábbi kijelentéséhez Márki-Zay Péter, akkor a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vezetője száll ki a versenyből - így a Dobrev Klára-Karácsony Gergely páros közül kerülhet ki Orbán Viktor kihívója.

Ahogy arról beszámoltunk, az MSZP-P-LMP által támogatott Karácsony azzal érvelt a visszalépés ellen, hogy szerinte csak ő tudja egyesíteni Magyarországot, és csak az ő programjával lehet hazánkat kihúzni a hideg polgárháborúból, és a Gyurcsány-Orbán konfliktusból.

A bejelentés egyik emlékezetes momentuma az volt, amikor arról beszélt, hogy a Márki-Zay Péter előnyét kimutató közvélemény-kutatások téves bázison alapulnak.

Karácsony korábban azt mondta, csak akkor lép vissza, ha elüti egy villamos.

Úgy néz ki, egy villamos megérkezett közben

- szúrt oda Márki-Zay.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje szerint Karácsony kész helyzetet akart teremteni számára, megszakítva a tárgyalásokat. Jelezte ugyanakkor azt is, hogy mindezek ellenére az esti tárgyaláshoz továbbra is tartja magát.

Márki-Zay azzal érvelt, hogy a legutóbbi Medián és Závecz-mérések is őt hozták ki esélyesebbnek, nem pedig a főpolgármestert.

Az MMM politikusa arra kérte az embereket, hogy nyugalommal és megértően fogadják Karácsony Gergely bejelentését, ugyanis továbbra is az a legfontosabb cél, hogy együtt megmentsék az országot a korrupciótól és Orbán Viktor diktatúrájától.

Közölte: amennyiben Karácsony Gergely valóban nem lép vissza a jelöltségtől, ő kész vállalni, hogy hárman induljanak a posztért.

Hogyha Karácsony Gergely eltökélt abban, hogy az eddigi megállapodásaink helyett hárman induljunk el mégis ebben a versenyben, a jelen közvélemény-kutatások alapján ennek is bátran elé tudok állni

- fogalmazott Márki-Zay Péter.