Márki-Zay Péter: Magyarországon egy bűnöző figyeli meg a tisztességes állampolgárokat

Márki-Zay Péter: Magyarországon egy bűnöző figyeli meg a tisztességes állampolgárokat

Az Igazságügyi Minisztériumból irányítják a korrupciót, ráadásul annak a vezetőnek a kezében futnak össze a szálak, aki a Pegasus-kémszoftver bevetéséről dönt. Nálunk tehát az állam nem a bűnözőket figyeli titkosszolgálati eszközökkel, hanem egy bűnöző figyel meg tisztességes állampolgárokat, újságírókat, vállalkozókat. - írja közösségi oldalán Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Völner Pál lemondása kapcsán.

Lemond Völner Pál, miután vesztegetés elfogadásával vádolta meg az ügyészség

Nem követett el bűncselekményt, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról Völner Pál - olvasható a kormánypárti politikus 24.hu-hoz eljuttatott közleményében. Kedd reggel robbant a hír, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Mert már a végrehajtásból is lopnak. A kisembertől, a legelesettebbtől is lopnak. Nincs határ, lopniuk kell, mert csak lopni tudnak. A pénz útja pedig, ahogy ma kiderült, egészen a kormányig vezet

- írta Márki-Zay Péter.

A Pegasus-ügy után selyemzsinórt kapott Völner Pál fideszes képviselő?

Kedd reggel robbant a hír, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint Völner Pálnak az államtitkári megbízatása után a parlamenti mandátumáról is azonnal le kellene mondania és ígéretet tett arra, hogy a kormányváltás után megtisztítják a korrupciótól a minisztériumokat, a titkosszolgálatokat pedig egy bűnözőket bújtató párt szolgálata helyett az államérdek és a terrorizmus elleni harc szolgálatába állítják.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke is reagált a történtekre, közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy:

És ő az az államtitkár, aki aláírja a megfigyeléseket is. Vajon mi a kiválasztás szempontja egy ilyen embernél?