A MÁV-Start imázsvonata elrontotta a fénysorompókat

A MÁV-Start imázsvonata elrontotta a fénysorompókat

Emiatt hatalmas késések alakultak ki a reggeli csúcsra.

Az iho.hu számolt be arról, hogy a MÁV-Start számára készülő imázsfilmhez használt különvonat „szétverte” a fénysorompókat Óbuda és Solymár között.

 

Elegük lett a MÁV töketlenkedéséből: kártérítést követelnek és petíciót adtak át az utasok

Szerdán délelőtt petíciót nyújtott át a MÁV-nak egy utasküldöttség a vasúttársaság székházánál, az általuk képviselt többezres Facebook-csoport nevében. A csoport tagjai rendszeresen vonattal közlekednek munkahelyükre, és az utóbbi években jelentős minőségromlást tapasztaltak, amiből rettenetesen elegük lett.

 

 

„Érdekes menetre lehettek figyelmesek az esztergomi vonalon ingázók péntek kora reggel, amikor szembetalálkoztak a Keleti pályaudvarról Dorogra tartó szerelvénymenettel. A Start jelenlegi legjobb kocsijaiból kiállított szerelvényt a 009-es startos Teknő húzta, valóban impozáns képet mutatva. A különvonat Dorogról Pusztaszabolcsra közlekedett, az út során számos helyen megálltak fotózni, filmezni. Információink szerint statiszták is voltak a fedélzeten a MÁV-Start számára készülő imázsfilmhez. A dolog pikantériája, hogy a szerelvény elhaladtát követően zavarba mentek a fénysorompók Óbuda és Solymár között, így hatalmas késések alakultak ki pont a reggeli csúcsra. Egyes járatok húsz perccel megúszták, de akadtak 40-50 perces késések is” - írta az iho.hu.

 

Az iho.hu az informátorától megkapta a MÁV belső üzenetét az esetről: „Tájékoztatom, hogy 2019. szeptember 27. 9:12 – Óbuda – Piliscsaba között a 13287 sz. vonat elhaladását követően az AS244, AS236, AS156, AS63 sz. sorompók használhatatlanok.”

 

Múlt héten az elképesztő mértékű vasúti késések ellen tiltakozott a Jobbik és tartott sajtótájékoztatót a budapesti Keleti pályaudvar előtt. Az ellenzéki párt képviselőcsoportja az egyre súlyosabb gondok miatt levélben fordul a közlekedéspolitikáért felelős államtitkárhoz, amelyben részletes tájékoztatást kérnek a MÁV állapotáról, azonnali és hatékony válaszlépésekre szólítják föl a kormányt.

 

"A MÁV 151 év alatt nem tudta elsajátítani az óra működését" - Az elképesztő mértékű vasúti késések ellen tiltakozott a Jobbik

"Hiába 151 éves a MÁV, időismeret tekintetében jelenleg egy hatéves, első osztályos kisdiák szintjén áll" - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki szerint kétségbeejtő, hogy az állami vasúttársaság látszólag képtelen megbirkózni az időmérő eszköz jelentette kihívásokkal.