Meg kéne keresni az elvesztett fonalat

Márpedig a kérdések nem akármilyenek: a kvótarendszerrel kapcsolatban a legnagyobb aggály az, hogy a nyugati országok a bevándorlók közül kiválogatják majd az iskolázott, munkára fogható személyeket, és a maradékot osztják majd szét a többi országnak, köztük nekünk is. Ez pedig így is, úgy is több tízezer embert jelenthet, a magyar kormány viszont nem tisztázta, hajlandó-e akár egyetlen egyet is befogadni.
 
Éppen az előző felvetés miatt is ítéli el a kvótarendszert a nemzeti párt, de Z. Kárpát Dániel közölte: egy leendő Jobbik-kormány alatt egyetlen illegális bevándorlóra sem fognak igényt tartani, főleg, hogy köztük elenyésző a valóban menekültek száma.

Mindenki retteghet

A képviselő szerint a magyar lakosságot az is joggal aggaszthatja, hogy a Belügyminisztérium nem kommunikál a migránsoknak szánt táborok elhelyezkedésével kapcsolatban, szimplán meglepetésszerűen rámutatnak egy-egy településre.
Ott pedig ha kormánypárti vezetés van, akkor nem mernek ellent mondani, ha pedig ellenzéki, akkor bosszúból kapják nyakukba a tábort.
Z. Kárpát Dániel továbbiakban arról is beszélt, hogy kidolgozatlanak a jogszabályok, továbbá a határ menti, részben nyitott táborok biztonsági felkészítése sem teljesen érhető, mert arra „őrszolgálat” néven hivatkoznak határőrök, honvédek vagy rendőrök helyett.
 
 
Az alelnök közölte: katasztrófák sorát kódolja magában az, ha ismeretlen előéletű emberek tömegeit engedjük be az országba, nem beszélve arról az ismert nyugati tendenciáról, hogy vannak olyan zónák, ahová „őslakos már be sem teheti a lábát”. Ebből nem kérünk! – jelentette ki a nemzeti párt frakcióvezető-helyettese.
 
"Nemet mondunk a visszatoloncolásokra, nemet mondunk a kvótaszerű megoldásokra, és haladéktalanul szeretnénk látni azt a listát a kormányzat részéről, amely azon települések neveit tartalmazza, ahová menekülttábort kívánnak létesíteni" – közölte a jobbikos politikus.