Megint romlott a forint, de az elemzők nyugalomra intenek

Megint romlott a forint, de az elemzők nyugalomra intenek

27 éve legrosszabb GDP adat nyilvánosságra hozatala sem rengette meg a hetek óta gyengélkedő forintot. A valuta szerda nap közben még erősödött is, igaz a lélektani határon zárt.

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon, de nincs nagy baj – írta csütörtök reggel a napi.hu.

Az euró árfolyama fél hétkor 386,81 forintra emelkedett a szerda kora esti 386,42 forintról.

A dollár jegyzése 354,47 forintról 355,88 forintra erősödött, a svájci franké pedig 403,36 forintról 404,41 forintra nőtt.

Az elmúlt napok gyengélkedése után a szerdai napot 390 közelében kezdi a forint, majd onnan meglepő módon erősödni kezdett a botrányosan rossz GDP-adat után – számolt be a szerdai mozgásról a portfolio.hu.

A magyar valuta így napközben kissé eltávolodott a léketani határtól, estére azonban újra átlépte azt.

Meglepő a forint viszonylagos ellenállása, tekintve, hogy 27 éve nem volt ilyen gyenge a magyar GDP.

Ahogy lapunk is beszámolt: Magyarország bruttó hazai terméke (GPD) 2023 második negyedévében a nyers adatok szerint 2,4 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 2,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte első becslése alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

(Címlapkép: Szomor Balázs/Alfahír)