Mesterházy kilép az MSZP-ből és új pártot alakít

Mesterházy kilép az MSZP-ből és új pártot alakít

A volt pártelnök szerint a DK egyedül nem tudja megszólítani az összes szociáldemokrata szavazót, a Fidesztől elforduló, korábban az MSZP-re voksolókat pedig végképp nem, miközben az MSZP saját szavazótábora már évek óta folyamatosan csak csökken.

Távozom, de nem búcsúzom

Mesterházy Attila a Facebook-oldalán jelentette be, hogy kilép az Magyar Szocialista Pártból (MSZP) és új pártot alapít. A szocialisták volt elnöke szerint évek óta téves az MSZP vezetésének stratégiája és Mesterházy már abban sem hisz, hogy ezen lehetne változtatni.

Az MSZP már csak árnyéka önmagának, elvesztette országos politikai befolyását, társadalmi támogatását, és nekem úgy tűnik, nincs törekvés sem ennek visszaszerzésére. Pedig a választások óta eltelt egy évben lett volna erre alkalom bőven (infláció, energiaárak, háború, korrupció, tanárok sztrájkja, egészségügy, stb.). Harcolni akarok azért, amiben hiszek, amiről meg vagyok győződve, hogy a nemzet érdekét szolgálja. Azért, hogy társadalmi többséget teremtsünk annak a gondolatiságnak, amely nem a megosztásra és kirekesztésre épül

- írta posztjában, bejelentve, hogy Szakács Lászlóval, a DK volt Baranya megyei képviselő-jelöltjével, akit barátjának tart, közösen - társalapítókként - új szociáldemokrata, balközép pártot alapítanak.

A párt neve Szocialisták és Demokraták lesz.

Mesterházy szerint a DK egyedül nem tudja megszólítani az összes szociáldemokrata szavazót, a Fidesztől elforduló, korábban az MSZP-re voksolókat pedig végképp nem, miközben az MSZP saját szavazótábora már évek óta folyamatosan csak csökken.

Meggyőződésünk, hogy sok új szavazó balközépről, a szociáldemokrata értékrendet vallók közül jöhet csak. A kutatásokból jól látható, hogy több százezer olyan ember van, aki szociáldemokratának vallja magát, mégsem választ magának pártot a palettáról. Sőt, emellett többszázezer ember hagyta ott a Fideszt az elmúlt 12 hónapban, akik még mindig bizonytalanok abban, hogy kit válasszanak

- állítja Mesterházy Attila, aki jelezte, kormányváltási céllal fognak dolgozni.

Címlapkép Mesterházy Attila MSZP-s politikus. Fotó: MTI/Bruzák Noémi