Mészáros Lőrinc családja bővítheti a fóti filmstúdiót is

Mészáros Lőrinc családja bővítheti a fóti filmstúdiót is

A Mészáros családhoz köthető Fejér B.Á.L. a Garancsi István érdekeltségéhez tartozó Markettel közösen építheti a fóti filmstúdió új épületeit - írja a Népszava az uniós közbeszerzési értesítő alapján. A beruházás kapcsán nagyjából 30 milliárd forintról van szó, azonban ez még bőven tovább nőhet az eddigi gyakorlatnak megfelelően.

A kiírás elsődleges célja négy új, eredeti hangfelvételre alkalmas műterem telepítése, melyből kettő-kettő egymás mellé épül és amelyek összenyithatók lesznek két darab 5000 négyzetméteres műteremmé. Emellett egy reprezentatív fogadóépület is készül, valamint különböző funkciójú kiszolgálóhelyiségek és új különálló produkciós célú kiszolgáló épületek megújuló energiaellátással.

 

Korábban a Filmintézet azt közölte, hogy Fóton világszínvonalú stúdiók épülnek. A szervezet úgy számol, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően a fóti stúdiókomplexum nemzetközi és hazai viszonylatban is meghatározó eleme lesz a filmgyártásnak. A kivitelezési munkálatok még idén nyáron elkezdődnek, több szakaszban valósulnak meg, a teljes fejlesztés tervezett befejezése 2023 vége.