Azt hitte, megszállta az anyját egy migráns, ezért többször megszúrta

A beteg férfi túl sok köztévét nézett.

A lap cikke szerint a férfi még 2016. július 8-án rokonai érdi otthonában csavarodott be, és támadt rá két dísztőrrel saját anyjára.

„Szóval amikor az anyám testébe belebújt a migráns, akkor én elővettem a két tőrt a fiókomból. Először csak pörgettem a késeket, majd rátámadtam az anyámra.”

- idézik a vallomást, amit a férfi tett. Az anyját egyszer hasba, egyszer hátba szúrta a 25 centis pengékkel, de szerencsére túlélte a támadást, mert a többi rokon segítségére sietett.

A férfi a tárgyaláson arról is beszélt, hogy a köztévés híradót szokta nézni, néhány éve pedig alkalomszerűen – az egyébként is beszámíthatatlanságot, és sokszor halált okozó – szintetikus, ún. biofüvet fogyasztott. Az éppen – amúgy minden nap- migránsokról szóló állami híradó nézése közben azt képzelte, hogy

az egyik bevándorló közli vele, hogy „bele fog hányni a kajájába”, majd a tévén keresztül szerinte kapott egy rendőrségi szemüveget is Lázár Jánostól, ami megvédi őt.

Ezek után jutott el odáig, hogy „meg kell védenie Európát”, akár úgy is, ha a saját családját szükséges ehhez kiirtania, tehát amikor az anyja testébe belebújt a migráns, akkor rátámadt, hogy megölje.

„Igen, el akartam pusztítani az anyámat, mert az Iszlám Állam hangja mondja nekem, és azt mondja, hogy ő egyáltalán nem az anyám”

A férfi a szakértői vélemények alapján skizofrén, azaz esetében "téves eszmékkel és érzékcsalódásokkal jellemzett skizofrén megbetegedés áll fent, és ez beszámítási képességet kizáró okként szerepel a cselekmény elkövetésekor". Így az emberölési kísérlet bűntette alól felmentették, és kényszergyógykezelésre küldték.

Nyilvánvaló, hogy egy ilyen cselekményt csak olcsó propagandaként lehetne a köztévés híradó számlájára írni, azonban az tény, hogy a Fidesz a határzár óta gyakorlatilag megszüntetett bevándorlási témát továbbra is minden nap futtatja, hogy az emberekben mesterségesen fenntartsa az egyébként jogos félelmet, ezzel szavazatokat remélve. Hab a tortán, hogy közben a háttérben ők maguk akadályozzák a betelepítések alkotmányos tiltását, épp ma is leszavazták a Jobbik ezirányú javaslatát a parlamentben.