A választások után merik csak megrendezni a V4-es konferenciát, amelyen Milo adott volna elő

Meghátrálás.

A pedofíliát védelmébe vevő, karácsonykor apácaruhában pózolva boldog karácsonyt kívánó "jobboldali" trollt az "Európa jövője" című V4-es konferenciára hívták meg. A rendezvényt január 23-án nyitották volna meg Yiannopoulos előadásával, aki az országos felháborodás hatására végül kikerült a hivatalos programból, ám a meghívást így sem mondták vissza, a beszédre a konferencia keretein kívül került volna sor. 

Csak azért is elhívják a pedofíliát védelmező, apácaruhában pózoló homoszexuális "jobboldali" trollt

A Terror Házát is működtető Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány mindenképpen Magyarországra hozza előadni Milo Yiannopoulost - írja az Index külügyminisztériumi forrásokra hivatkozva. A magát jobboldalinak és katolikusnak tartó blogger eredetileg egy V4-konferencia meghívottjaként szólalt volna fel, de miután ez nyilvánosságra került, a meghívottak listáját levették a honlapról.

A blogger látogatását Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője nem fogadta kitörő örömmel, és legutóbbi sajtótájékoztatóján igyekezett pártját és a kormányt minél jobban elhatárolni az ügytől. Deutch Tamás fideszes EP-képviselő ugyanakkor védelmébe vette Yiannapoulost. 

Az Index múlt szerdán külügyminisztériumi forrásokra hivatkozva azt írta,

a visegrádi partnerországok részéről is érkeztek kritikus megjegyzések "bizonyos meghívottakkal" kapcsolatban. 

A Schmidt Mária vezette Terror Házát is üzemeltető Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány azonban így is ragaszkodott az előadáshoz, ám azt a blogger már nem a hivatalos program részeként tartotta volna meg. Hogy Milo budapesti haknijával végül mi lesz, azt egyelőre nem tudni, ám az eredeti konferenciát sikerült csúnyán meglékelni a meghívásával. 

A rendezvény honlapjára kikerült közlemény - amelyet a Mérce szúrt ki -  szerint a

"tudományos, szakmai konferenciájának ténye, témái és előadói a közelgő magyarországi országgyűlési választások pártpolitikai harcának, küzdelmeinek része lett. Ez lehetetlenné teszi, hogy a konferencián a különböző vélemények és látásmódok szabad vitája folyjon. Ezért a Közalapítvány úgy határozott, hogy 

a konferenciát a parlamenti választások utáni időpontra, május végére halasztja, és erről az előadókat értesítette."

Hogy a halasztás mögött kormánypárti ráhatás, esetleg a visegrádi szövetséges országokból érkező tiltakozások állnak (el lehet képzelni, hogy a többségében vallásos katolikus Lengyelországból érkező vendégek mennyire lelkesedhettek azért, hogy Yiannapoulosszal adhassanak elő.)