Milyen függönyt válassz a gyerekszobába? (x)

Milyen függönyt válassz a gyerekszobába? (x)

Valószínűleg ezt a címet olvasva felmerült benned a kérdés, hogy mégis, mi okozna nehézséget a gyerekszobába felhelyezett függöny kiválasztásában? Nos, lehet, hogy ez a feladat elsőre egyszerűnek tűnik, de a gyerekszoba mindig is egy speciális helyiség volt a lakberendezés szempontjából.

A bútoroknak és a dekorációs elemeknek ugyanis más típusú követelményeknek kell megfelelniük, mint a lakás többi részén. Ebbe pedig beletartoznak a függönyök is

Hány évre tervezel?

Mivel a gyermekek általában 5-6 éves korukban lépnek át az éppen aktuális mesehősök vagy éppen az óvodában menő játékok kavalkádjába a maxik és a tündérek varázslatos világából, így mindenképpen azt kell legelőször eldöntened, hogy hány évig szeretnéd használni a függönyt.

Amennyiben hosszú távra tervezel, akkor érdemes egy visszafogottabb alapszínekből álló darabot választanod. Ellenkező esetben viszont a Csingiling Gyermekbútor Disney mintás függönyeinek egyike jelenti a tökéletes megoldást.

Egyébként ebben a webáruházunkban számos egyéb Disney mintás terméket is találhatsz, például ágyneműhuzatokat, szőnyegeket, gyerekágyat, komódot, amelyek összeillő mintáinak a segítségével valódi harmóniát varázsolhatsz a gyerekszobába.

Olyat válassz, ami bírni fogja a gyűrődést!

Kisgyermekes szülőként te is nagyon jól tudod, hogy a lurkók mellett soha nem lehet unatkozni. A játék hevében előfordul, hogy belekapaszkodnak a függönybe, leborítják gyümölcslével vagy rajta hagyják a csokis ujjlenyomatukat.

Éppen ezért fontos, hogy egy olyan darabot válassz, ami strapabíró, bírja a ráncigálást és az esetleges szakadásokat, illetve nehezen koszolódik. A hófehér függönyt tehát felejtsd el, válassz inkább valami vidám színt! A jövőbeli testvéri konfliktusok elkerülése érdekében ügyelj rá, hogy ez ne legyen se túl lányos, se túl fiús.

Hidd el, ezzel nagyon megkönnyíted a dolgodat, hiszen a mozgalmas hétköznapok közepette nem biztos, hogy pont arra lesz időd, hogy kétnaponta kimosd a függönyöket!

Mennyi fényt szeretnél beengedni a szobába?

Abban az esetben, ha a gyerekszoba ablakára nincsen felszerelve redőny, akkor mindenképp szükség lesz majd sötétítőre, hogy a gyerkőc nyugodtan tudjon aludni éjszaka.

Ellenkező esetben nem feltétlen szükséges a sötétítő. Ahhoz viszont, hogy nappal ne tűzzön be a nap, de azért mégis jusson be valamennyi fény a szobába, érdemes a vékonyabb fényáteresztő függönyök irányába elindulni.

Bár azt hozzá kell tenni, hogy ez a szoba fekvésétől is függ. Nyilván, ha északra néznek az ablakok, akkor nem kell számítani olyan erős napsütésre, és így annyi árnyékolásra sem lesz majd szükség.

A fentebb leírtak is tökéletesen bizonyítják, hogy jó néhány dolgot alaposan át kell gondolni, és egyáltalán nem olyan egyszerű döntés a függönyválasztás során, mint ahogy azt elsőre feltételeznéd.