MSZP-s polgármestertől kapott ajánlást Vitézy Dávid

MSZP-s polgármestertől kapott ajánlást Vitézy Dávid

Holott a baloldali pártok hivatalosan a párbeszédes Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltsége mellett foglaltak állást.

Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének MSZP-s polgármestere is támogatta egy aláírással a hétvégén Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt indulását a június 9-ei önkormányzati választáson – írta meg az Index.

Bár a DK, a Párbeszéd, a Momentum és az MSZP is Karácsony Gergely főpolgármester újraválasztásáért kampányol a Budapesten, a szocialista városvezető mégis adott egy ajánlást az LMP támogatta független jelöltnek a fővárosban.

A II. kerület példát mutat egész Budapestnek arról, milyen az, amikor pártpolitikai csatatér helyett valódi városfejlesztés történik. Erre lenne szükség az egész városban, ezért is fontos számomra Őrsi Gergely ajánlása. Köszönöm, alig várom a közös munkát!

– fogalmazta meg Vitézy Dávid a Facebookon.

Őrsi Gergely II. kerületi polgármesterként az ATV Híradójának úgy nyilatkozott, hogy azért támogatta egy ajánlással az LMP főpolgármester-jelöltjének indulását, mert meglátása szerint Vitézy választási programja sokban hasonlít a saját 2019-es elképzeléseihez.

Én Vitézy Dáviddal bármilyen pozíciójában, azt hiszem, hogy jól fogok tudni együtt dolgozni

– szögezte le az MSZP-s politikus.

Ahogy azt megírtuk, a múlt hét folyamán a jobbikos Brenner Koloman éppen Vitézy Dávid javára lépett vissza a jelöltségtől, s úgy érvelt, a budapesti polgárok többet érdemelnek a jelenlegi két nagy politikai tömb kínálta pártpolitikai csatározásoknál.

(Címlapkép: Vitézy Dávid - Facebook)