Egy évvel csúszik a debreceni BMW-gyár építése

Egy évvel csúszik a debreceni BMW-gyár építése

Szerdán tette közzé első negyedéves számait a BMW, a gyorsjelentés utáni sajtótájékoztatón Oliver Zipse, a BMW Csoport igazgatóságának elnöke arról beszélt, hogy egy évvel elhalasztják a magyarországi gyár építését - írta a portfolio.hu

"Számunkra mindig a várható kereslet a releváns, ezért egy évvel elhalasztjuk a magyarországi gyár üzembe vételét. Alapvetően a jelenlegi helyzetben minden projektet felülvizsgálunk, ebbe beletartoznak az építkezések és a termékekkel kapcsolatos döntések is"

- mondta Oliver Zipse, amihez Nicolas Peter igazgatósági tag hozzátette, a magyarországi BMW-üzemen kívül más projekteket is elhalasztanak. 

Kicsinálhatja a környékbeli vállalkozások egy részét a debreceni BMW-gyár

Eredetileg az Audi-gyárban tartott január végi sztrájkhoz kapcsolódó kérdéseket tettünk fel a BMW Groupnak. A társaság válaszából az derült ki, hogy a rivális cég üzemében tartott munkabeszüntetés (és annak nemzetközi termelésben jelentkező következménye) nem rettentette el a BMW-t a tervezett beruházástól és minden a terv szerint halad.

Ahogy az ismert, a koronavírus betett a (németországi) autóiparnak is, ennek hatásai alól az olyan országok sem mentesülhetnek, melyeknek az ipara az autó összeszerelő üzemeken alapszik. Emlékezetes, a BMW-gyár jelentős, több mint 20 milliárdos állami támogatással épülhet fel majd valamikor.