"Nem bolsevikok vagyunk, hogy erővel csináljunk jót.”

dfA vasárnapi pihenőnap "ősrégi baloldali követelés" - mondta, ezért is abszurd, hogy az MSZP annak eltörlését követeli. Kósa szerint ez olyan,

mintha a KDNP azt ünnepelné, hogy sikerült a Bibliából kihúzni a szeretet szót.

Kósa felkészült politikus, ezért ebbe mélyebben nem ment bele, így várhatóan nem lesz koalíciós feszültség a kormánypártok között, viszont egylendülettel húzott egy kövéret, persze nem olyat. Szerinte ugyanis a szocialisták a multinacionális kereskedelmi láncok érdekeit szolgálják ki. "Csak gratulálni tudok nekik" - tette hozzá, bár arra nem tért ki, akkor most a Fidesz kinek az érdekét védi azzal, hogy lefeküdt a multinacionális cégeknek lefeküdt MSZP-nek és szerez az előbbieknek örömöt, utóbbiaknak meg kínos tarkóvakargatást, miszerint mivel is kampányoljanak a következő egy évben.

Viszont a jogszabály visszavonását nem tartják vereségnek, bár az kudarc, hogy nem tudták meggyőzni az embereket egy olyan intézkedés helyességéről, amely beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Bár a kormányközelinek mondott meg nem nevezett kiskereskedelmi lánc eredményeit nem ismerjük, ők lehet, hogy az elmúlt egy év eladási statisztikái alapján ezt máshogy gondolják.

Kósa alaposan nekilelkesülhetett az interjú után, mert a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában már arról beszélt:

"hiába helyes egy intézkedés, ha nem tetszik a választóknak. "Nem bolsevikok vagyunk, hogy erővel csináljunk jót."

Most hogy megtudtuk, hogy a bolsevikok jót csináltak erővel, talán be is lehetne itt fejezni a napot, mielőtt valamelyik jó képességű politikusunk a nagy lelkesedés közepette kikiáltaná a második Tanácsköztársaságot.