Dehogy nyomoz Németh Szilárd kétmilliárdos biznisze miatt a rendőrség

Kétmilliárd közpénz egy politikus saját címére bejegyzett akadémiának? Jó az úgy!

Nem indít nyomozást a rendőrség azért, mert a Németh Szilárd saját lakcímére bejelentett Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány nyert el úgy kétmilliárd forint közpénzt, hogy közben Németh a birkózószövetség elnöke is.

Az ügyben már országgyűlési bizottsági meghallgatás is zajlott, a most elutasított feljelentést pedig egy LMP-s és egy szocialista képviselő tette meg.

Németh még az egyik feljelentő lakcímét sem takarta ki a dokumentumból, nyilván a személyes adatok védelme is valami Soros- vagy Simicska-féle hülyeség lehet:

A fideszes politikust júniusban hallgatta meg az Országgyűlés jobbikos vezetésű, sportért is felelős Kulturális bizottsága, ahol Németh azt mondta:

"Bárki jön velem szembe, el fogom neki magyarázni, mi a pálya. És megépítem ezt a csarnokot, ha tetszik, ha nem"

A Jobbik egyébként pont ma jelentette be, hogy benyújt egy törvényjavaslatot, ami szerint nem lehetne sportvezető például országgyűlési képviselő, állami vezető, kormánymegbízott, önkormányzati képviselő vagy európai parlamenti képviselő.

A legnagyobb ellenzéki párt ugyanis úgy gondolja, nem jó, ha nem a szakmára bízzák a sportirányítást, hanem fideszeseket ültetnek sportági szakszövetségek és klubok élére.